Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiskorúakat is szexmunkára kényszerítettek – vádat emeltek ellenük

| 2022. 07. 18. | 11:43:00
A miskolci férfiak Svájcba vittek ki mély szegénységben élő fiatal nőket.
Kiskorúakat is szexmunkára kényszerítettek – vádat emeltek ellenük
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberkereskedelem, kényszermunka és kitartottság miatt emelt vádat az ellen a 44 éves és 40 éves férfi ellen, akik mély szegénységben élő fiatal nőket – köztük kiskorúakat is – toboroztak külföldi szexmunkára – tudatta az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a vádlottak baráti kapcsolatban voltak, és Miskolcon toborozták a nőket a prostitúciós munkára.

Az idősebb vádlott 2018. májusában és júniusában Svájcba vitt ki egy fiatal nőt, akinek lett egy olasz állampolgárságú állandó ügyfele. Ez a férfi a nőnek adott egy 150 ezer forint napi limitösszegű bankkártyát, amelyet a vádlott elvett, és több héten át naponta vásárolt vele, a limitösszeget maximálisan kimerítve.

A férfi a nőtől a prostitúciós nyereségéből összesen mintegy 1,5 millió forintot vett el.

A vádlott 2018 márciusában egy tizennyolcadik életévét be nem töltött nőt is be akart szervezni külföldi prostitúcióra, de az elutasította. Emellett a férfi 2018. februárjától 2020. január elejéig az élettársával tartatta ki magát, aki szintén Svájcban végzett szexmunkát, az ebből eredő jövedelméből közel 1,5 millió forintot használt saját céljaira.

A fiatalabbik vádlott 2018 júniusában szervezett be, majd vitt ki külföldre prostitúciós munkára egy nőt, akinek az így szerzett jövedelméből több mint 1 millió forintot vett el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés