Hirdetés

Hirdetés

Gyerek lőtt meg gyereket egy légpuskával; döntöttek az ügyben

Borsodihír.hu

2022.08.26. 09:14

Gyerek lőtt meg gyereket egy légpuskával; döntöttek az ügyben
(Fotó: illusztráció)

A tiszalúci férfi gondatlanul tárolta fegyverét, ebből alakult ki a baj.

Hirdetés

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a tiszalúci férfinak az ügyében, aki gondatlanul tárolta légpuskáját, amellyel tízéves nevelt fia meglőtt egy hétéves kisfiút. A férfival szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőeljárás  – írja a Miskolci Törvényszék a közleményében.

A bíróság szerint a vádlott 2021 augusztusában vásárolta a légpuskát,  amelyet otthon, a szekrény tetején tárolt, így bárki hozzáférhetett.

A fegyvert a férfi élettársának tízéves gyereke 2021. szeptember 1-jén megtalálta, majd a megtalált lövedékekkel megtöltötte, és az udvaron a játékaira lövöldözött, amely során véletlenül eltalálta a szomszédos ingatlan kerítésénél tartózkodó hétéves kisfiút.

A vádlott által légfegyverként megvásárolt légpuska valójában lőfegyvernek minősül. A kilőtt lövedék emberi élet kioltására nem alkalmas, azonban a távolságtól és a támadott testfelülettől függően súlyos sérülést okozhat.  

Tekintettel arra, hogy a fegyver tárolási módja nem felelt meg az irányadó jogszabályokban meghatározottaknak, a vádlott mások életét, testi épségét, egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

A bíróság a vádlottal szemben 210 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.
Tiszalúclégpuska

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés