Hirdetés

Újabb vádak a Mezőkövesdnél elkapott embercsempész ellen

Borsodihir.hu

2022.08.03. 12:26

Újabb vádak a Mezőkövesdnél elkapott embercsempész ellen
Incidens az M3-as egyik pihenőjében (Fotó: Ügyészség)

Két gépjármű tört össze.

Hirdetés

Börtönbüntetést, járművezetéstől eltiltást és hazánkból való kiutasítást indítványozott az ügyészség azzal az embercsempésszel szemben, aki tavaly szándékosan rendőrautónak hajtott Mezőkövesd térségében.

Az augusztus 3-i közlemény szerint az eset szeptemberben, az éjszakai történt az M3-as autópályán, ahol egy tehergépkocsit kívántak ellenőrizni a rendőrök. A gépjárműben két román állampolgár ült, viszont a raktérben 14 olyan külföldit szállítottak, akik illegálisan tartózkodtak Magyarországon. A rendőrök egy pihenőhely szervizútjára terelték a teherautót. Miközben az egyik egyenruhás az autóhoz közeledett, a vádlott rükvercbe kapcsolva, nagy erővel nekitolatott a rendőrautónak, majd megpróbált elfutni. Ezt az egyenruhások megakadályoztak.

A szándékos ütközés következtében a szolgálati gépkocsiban mintegy 600 ezer forint kár keletkezett, amelyért a román férfi felelősséggel tartozik (a tehergépkocsit ért körülbelül negyedmilliós kárt is viselnie kell).

A vádlottat a bíróság idén februárban 2 év 3 hónap börtönbüntetéssel sújtotta embercsempészés miatt. A szóban forgó bűncselekmény miatt hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emeltek ellene vádat.
MezőkövesdvádemelésembercsempészBorsod-Abaúj-Zemplén

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés