Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a gyerekének égési sérülést okozó anyát

| 2022. 09. 06. | 16:48:00
A mérai nő még kontrollra sem vitte vissza a gyerekét, amivel veszélyeztette az állapotát.
Elítélték a gyerekének égési sérülést okozó anyát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járásbíróság jogerősen 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a mérai nőt, aki másodfokú égési sérüléseket okozott a saját gyerekének – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében. A bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel védekezésre képtelen személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt szabta ki a büntetést.

A megállapított tényállás szerint a vádlott a 2012-ben született kiskorú gyerekével, élettársával és további négy gyerekével élt együtt egy mérai lakásban. A nő 2020. január 7-én a reggeli órákban véletlenül meglökte a kályhán elhelyezett kávéfőzőt, amely ledöntötte az ott melegedő forróvizes edényt.

A kiömlő forró víz a kályha mellett ülő kiskorú jobb karjára ömlött, amely miatt a gyermek másodfokú, nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A gyereket a vádlott néhány nappal később saját felelősségére hazaszállította, ahol a rossz higiéniás körülmények miatt gyulladásos szövődménye keletkezett. A megadott kontrollidőpontban nem vitte vissza a gyerekét a kórházba, amellyel súlyosan veszélyeztette testi fejlődését.

Hirdetés
Hirdetés