Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Enyhítették az ózdi trafikrabló büntetését

| 2022. 09. 28. | 15:09:00
Egy 20 centiméter hosszú késsel fenyegette az eladónőt.
Enyhítették az ózdi trafikrabló büntetését
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szeptember 28-án jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki kirabolt egy ózdi dohányboltot 2020 novemberében. Az elsőfokon eljárt Ózdi Járásbíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

[Beillesztett cikk: Késsel raboltak ki egy dohányboltot Ózdon]

A fellebbezés után a Miskolci Törvényszék járt el, ami nagyobb súllyal vette figyelembe azt, hogy a vádlott maga jelentkezett a rendőrségen, és együttműködésével, valamint részletes beismerő vallomásával megkönnyítette a bűncselekmény felderítését, ezért a másodfokú bíróság a szabadságvesztés tartamát 8 évre enyhítette.

Korábban az Ózdi Járásbíróság szerint a vádlott elhatározta, hogy az ózdi Árpád vezér úton lévő dohányboltból pénzt fog szerezni, miután az élettársától élelmiszer-vásárlásra kapott összeget szerencsejátékon elvesztette.

A férfi tudott a trafikban lévő biztonsági kameráról, ezért, hogy a felvételek alapján később ne tudják beazonosítani, a saját ruházatára további nadrágot és pulóvereket, a fejére kapucnit húzott, az arcát szájmaszkkal takarta el, majd egy 20 centiméter hosszú konyhakéssel a dohánybolthoz ment.

[Beillesztett cikk: Többszörös, különös visszaeső az ózdi trafikrabló]

Az üzletbe belépve elővette a kést, majd azt mondta az eladónőnek, hogy „Adjad ide az összes pénzt, gyorsan, igyekezz!”. Az eladó félelmében kinyitotta a pénztárgépet, mire a gyanúsított benyúlt a kasszába, és a benne lévő, mintegy 160 ezer forinttal elfutott. A vádlott külső ruházatát elégette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés