Hirdetés
Hirdetés

Fegyház várhat a halálos balesetet okozó miskolcira

| 2022. 09. 27. | 11:15:00
Gyógyszer hatása alatt vezetett.
Fegyház várhat a halálos balesetet okozó miskolcira
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása és vétsége miatt emelt vádat azzal a 27 éves és 28 éves férfival szemben, akik autójukkal elütöttek egy férfit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak Miskolcon. A fiatalabb férfi – aki mellett az autóban a másik férfi utazott – bódultan vezetett, és nem vette észre a sértettet, akinek fékezés nélkül ment neki – írja az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint 2021. szeptemberében, délelőtt, a 27 éves vádlott autóval közlekedett Miskolc külterületén, mellette a 28 éves vádlott utazott. A fiatalabb férfi a vezetés előtt alprazolam tartalmú álmosító, izomlazító hatású, erős nyugtatót vett be, a terápiás tartomány felső határát súroló mennyiségben.

A férfi bódultsága miatt a járművel az úttest középvonalában haladt, a 30 kilométer per órás sebességkorlátozó tábla ellenére nem csökkentett az 50-55 kilométer per órás sebességét, így a vele szemben lévő sávban az úttest középvonalánál beszélgető férfit fékezés nélkül elütötte. A sértett a motorháztetőre került, majd lecsúszott, és az úttest melletti füves területre esett.

A baleset után a férfi 150 méter megtétele után leállította az autót, azután visszafutott a helyszínre. Az elkövető megnézte a sértettet, de nem nyújtott segítséget, hanem visszament a kocsihoz, és elhajtott. Utastársa – amikor megálltak – kiszállt, és gyalogosan a lakására ment, így segítségnyújtási kötelezettségének ő sem tett eleget.

A baleset következtében a sértett súlyos csonttöréses sérüléseket szenvedett el, agyvérzés és légmell alakult ki, majd a sérülésekhez társuló tüdőgyulladás miatt kórházi kezelése során meghalt. A baleseti sérülések és a sértett halála között közvetett okozati összefüggés áll fenn.

Hirdetés
Hirdetés