Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítélet: elkábította, majd kirabolta ismerősét a fiatalkorú

| 2022. 09. 16. | 12:16:00
A Miskolcon történt esetben a nőnek egy férfi segített.
Ítélet: elkábította, majd kirabolta ismerősét a fiatalkorú
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság rablás miatt ítélte el azt a két vádlottat, akik közül az elsőrendű elkábította, majd kirabolta alkalmi ismerősét Miskolcon, míg a másodrendű segített neki gyógyszert szerezni. Az elsőrendűvel szemben 2 év javítóintézeti nevelést rendelt el a bíróság, a másodrendűt – aki a bűncselekményt bűnsegédként követte el – 2 év szabadságvesztésre ítélte, egyúttal kötelezte a terhelteket a sértett kárának megtérítésére is – számolt be a Miskolci Törvényszék a közleményében

A megállapított tényállás szerint a sértett férfi 2019 júliusában, majd 2020 januárjában Miskolcon beszélt meg találkozót az általa korábbról már ismert elsőrendű fiatalkorú vádlottal azért, hogy egymással szexuális cselekményt végezzenek.

Első alkalommal a Tiszai pályaudvaron találkoztak, ahol az elsőrendű az elfogyasztott energiaitalba bódító hatású szert tett azért, hogy a későbbiekben a sértett értékeit elvegye. Mire az alkalmi szállásra értek, a sértett olyan kábult volt, hogy a szobába is a fiatalkorú segített neki bemenni, majd miután az elaludt, a nő 20 ezer forintot vett el tőle.

A másik alkalommal a légyottot követően az elsőrendű lement a szálláshely előtt gépkocsiban várakozó másodrendű vádlott férfihoz, hogy gyógyszert kérjen tőle azért, hogy a sértettet ismét elkábíthassa, és megint kirabolja. A második esetben 45 ezer forintottal távozott, amelyet a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva szerzett meg.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte az elsőrendű vádlott teljes, a másodrendű részbeni beismerő vallomását, a sértett megbocsátását, a kár részbeni megtérülését, valamint a másodrendű vádlott esetében a bűnsegédi szerepet. Súlyosító körülményként esett latban az ilyen és hasonló jellegű cselekmények helyi és országos elszaporodottsága.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés