Hirdetés

Hirdetés

Ítélet: szándékosan gyújtott fel egy miskolci házat a nő

borsodihir.hu

2022.09.15. 14:26

Ítélet: szándékosan gyújtott fel egy miskolci házat a nő
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A házban egy gyerek is tartózkodott.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére és részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki 2020. április 10-én szándékosan gyújtott fel egy miskolci családi házat azért, hogy annak lakóit megölje – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.

A törvényszék szerint a vádlott – egész napos fenyegetőzést és szóváltásokat követően – az éjjeli órákban a ház nyitott teraszán lévő kanapét lelocsolta acetonnal, majd meggyújtotta, az így okozott tűz pedig átterjedt a lakás tetőszerkezetére is.

A benntartózkodóknak – akik közül többen már aludtak – sikerült kimenekülniük, a tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el.

Amennyiben a tüzet idejében nem észlelik, reális lehetősége lett volna a személyi sérülés vagy halál bekövetkezésének.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a nő ittas állapotát és azt, hogy közeli hozzátartozói sérelmére követte el a bűncselekményt, míg enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a bűntett előkészületi szakban maradt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője három munkanapot tartottak fenn jogorvoslati nyilatkozataik megtételére.
tűzMiskolcgyújtogatásemberölési kísérlet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés