Hirdetés

Letartóztatták az iskolaőrre támadó alsózsolcait

borsodihir.hu

2022.09.30. 13:12

Letartóztatták az iskolaőrre támadó alsózsolcait
Illusztráció (Fotó: Pexels)

A férfi egy korábbi sérelem miatt fenyegetőzött.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki társával együtt egy ismerősük lányának korábbi sérelme miatt agresszívan lépett fel az alsózsolcai általános iskola iskolaőrével szemben szeptember 27-én – közölta a Miskolci Törvényszék.

A gyanúsított ittasan, félmeztelenül tolta kerékpárját, amelyet ellökött magától, és a sértett férfi felé indult. Közben trágár módon megveréssel fenyegetőzött, társa pedig a háttérből mindvégig hergelte.

Az iskolaőr – aki közfeladatot ellátó személynek minősül – többször felszólította a két férfit, hogy hagyják abba, amit csinálnak, de nem járt sikerrel. A gyanúsított ökölbe emelt kezével a sértett felé ütött, valamint megpróbálta megrúgni a férfit. A fenyegetésnek azzal lett vége, hogy a sértett könnygázzal fújta le támadót.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható akár 7 és fél év tartamú szabadságvesztésre figyelemmel a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak.

Tartani kell attól is, hogy az eddig ki nem hallgatott személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, amelyre kihallgatása során tett is utalást. Mivel a terhelt az erőszakra a problémamegoldás megengedett eszközeként tekint, megalapozottan feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság mindezeket mérlegelve október 29-ig elrendelte a letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.
támadásAlsózsolcaiskolaőr

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés