Hirdetés

Hirdetés

Vádemelés a feleségét súlyosan megverő sajószentpéteri ellen

borsodihir.hu

2022.09.19. 10:01

Vádemelés a feleségét súlyosan megverő sajószentpéteri ellen
Illusztráció (Fotó: Pikist)

A férfi ittasan támadta meg a nőt és annak barátnőjét.

Hirdetés

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen az 54 éves férfi ellen, aki ittasan megverte a feleségét Sajószentpéteren – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a vádlott 2017 októberében Kanadában kötött házasságot feleségével, ahonnan hazaköltöztek, majd sajószentpéteri lakásukban éltek. A házasságuk a férfi alkoholizmusa miatt megromlott, 2021 májusában a nő a barátnőjéhez költözött. Ugyenebben az évben, augusztusban egy éjszakai órán a vádlott ittasan jelent meg ebben a lakásban, szidalmazta feleségét, majd fejbe rúgta és ököllel testszerte ütlegelni kezdte.

A nő elmenekült egy másik szobába, de a vádlott követte, és folytatta a bántalmazását, közben megöléssel fenyegette. 

A nő barátnője megpróbálta megvédeni őt, és egy éjjeli lámpával fejen ütötte a férfit, aki ezután őt támadta meg, többször megütötte, és közölte vele, hogy kegyes lesz hozzá, mert őt egyszerűen csak megöli, míg a feleségét meg fogja kínozni. Azt is mondta, hogy nem hagyhatja el a szobát, újra megfenyegette, hogy ha mozdulni mer, megöli.

Amíg a vádlott a nőt ütötte, felesége a szobából a konyhába menekült, de a vádlott oda is követte, tovább ütötte és rugdosta. Végül akkor hagyta abba, amikor kiderült, hogy a másik nő – aki valóban nem mert kimenni a szobájából – közben kihívta a rendőröket.

A bántalmazás miatt a vádlott felesége 8 napon túl gyógyuló bordatöréseket, darabos orrcsonttörést, ujjvégperc-törést szenvedett el, valamint a bal arcfél zúzódásos és a fülkagyló többszörös repesztett 8 napon belüli gyógytartamú sérülését.

A feleség barátnője az ajkak és a szájüreg nyílt sebével járó 8 napon belüli gyógytartamú sérüléseket szenvedett el, emiatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
Sajószentpétersúlyos testi sértésverés

Hirdetés

Hirdetés