Hirdetés

Hirdetés

Vádemelés a gyalogost halálra gázoló biciklis ellen

borsodihir.hu

2022.09.06. 11:06

Vádemelés a gyalogost halálra gázoló biciklis ellen
Illusztráció (Fotó: Freepik)

A férfi felhajtott a járdára, és elütötte a kapualjból kilépő nőt Miskolcon.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen az 51 éves férfi ellen, aki szabálytalanul hajtott fel a járdára, ahol elütött egy nőt Miskolcon. A nő kórházba szállítása után elhunyt – írja az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a férfi kerékpáros futárként dolgozott, és 2021 júliusában a délutáni órákban a belvárosban, az úttesten közlekedett.

Észrevette, hogy a lámpa pirosra váltása miatt több autó feltorlódott, ezért nem az úttesten ment tovább. Helyette szabálytalanul felhajtott a gyalogos járdára, ahol körülbelül 15 kilométer per órával közlekedett, amikor egy kapualjból a járdára kilépő sértett nőt fékezés nélkül elütötte.

A sértett megpördült, és a járdára zuhant. A nő koponyaboltozat és koponyaalaptörés sérüléseket szenvedett el, és a kórházba szállítását követően elhunyt. A vádlott a baleset során szintén a földre zuhant, azonban sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.
Miskolcbalesetbiciklikerékpáros futár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés