Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: gyerek rabolt ki gyereket Emődön

| 2022. 09. 29. | 11:29:00
Ötszáz forintot vett el.
Vádemelés: gyerek rabolt ki gyereket Emődön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 12 éves fiú ellen, aki megrúgta szintén kiskorú társát, majd elvett tőle 500 forintot Emődön – tudatta az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a vádlott és társa – aki 11 évesként még gyermekkorú –, 2021 novemberében iskolába igyekvő kiskorú fiút és lányt követtek azért, hogy a fiú pénzt szerezhessen.

Amikor utolérték őket, a vádlott azt mondta a fiúnak, hogy megvagy, majd megkérdezte, hogy van-e nála pénz. A sértett azt mondta, nem ad neki, erre a gyermekkorú fiú megragadta a sértett vállát, és rángatni kezdte, mire a vádlott vállánál fogva szintén lökdöste a sértettet, majd pedig megrúgta.

A bántalmazás következtében a sértett a földre került, a 12 éves fiú pedig kihasználta ezt: átkutatta a táskáját, majd a ruházatát, és 500 forintot elvett tőle, ezután gyermekkorú társával elment a helyszínről.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiúval szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott azzal, hogy annak tartama alatt a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét és kötelező magatartási szabályt írjon elő részére.

Hirdetés
Hirdetés