Hirdetés

Hirdetés

Fegyházbüntetés az erőszakos miskolci férfinak

birosag.hu

2022.10.04. 09:37

Fegyházbüntetés az erőszakos miskolci férfinak
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az elkövető 22 ezer forintot vett el áldozatától.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet abban az ügyben, amelyben az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2022 májusában R. D. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt – mint többszörös visszaesőt –13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – olvasható a birosag.hu-n közzétett közleményben. Korábban az ítélet ellen a vádlott és védője a cselekmény téves minősítése miatt enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a társaságában lévő nő 2020 februárjában Miskolcon, a vasúti pályaudvar közelében találkozott a sértettel. A nő megszólította a sértettet, és rövid beszélgetés után egy közeli garázssorra mentek, ahol a nő szexuális szolgáltatást nyújtott a férfinak, majd otthagyta.

Később azonban a villamosmegállónál ismét összetalálkoztak mindhárman, és szóba került, hogy a nőnek egy 20 ezer forintos bírságot kell megfizetnie, amiért a sértett megsajnálta, ezért ketten a közeli automatához mentek, majd a sértett férfi 15 ezer forint készpénzt vett fel.

Útközben újra találkoztak a vádlottal, aki miután megtudta, hogy a sértett még nem adta oda a pénzt, erőszakossá vált, és követelőzni kezdett: a sértett férfit falhoz nyomta, bántalmazni kezdte, közölve, hogy „most meg fog halni”.

A sértett férfi próbálta elhagyni a helyszínt, de a vádlott a földre lökte, és többször fejbe rúgta, mellkasára térdepelt, és ököllel ütötte. A nő közben kérte a férfit, hogy hagyja abba, de a vádlott kifejezte, nem bánja, ha a férfi meghal.

A bántalmazást után átkutatta a sértett zsebeit, és 22 ezer forinttal távozott, hátrahagyva a földön fekvő, erősen vérző férfit, aki súlyos fejsérüléseket szenvedett. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a sértett nem halt bele a sérülésekbe.

Debreceni ÍtélőtáblaMiskolci Törvényszékemberölés kísérlete

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés