Hirdetés

Vádemelés: féltékenységből szúrt a miskolci fiatal

borsodihir.hu

2022.10.03. 08:54

Vádemelés: féltékenységből szúrt a miskolci fiatal
Illusztráció (Fotó: Freepik)

Az eset egy taxiállomáson történt.

Hirdetés

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ellen a 21 éves férfi ellen, aki megszúrt egy férfit az egyik miskolci taxiállomáson – olvasható az ugyeszseg.hu-n. A vádirat szerint 2021 novemberében az egyik este egy baráti társaság az egyik taxiállomás felé indult, mert Felsőzsolcára akartak utazni.

A társaság tagjai voltak a sértett férfi, egy férfirokona, és egy nő. Útközben találkoztak a vádlottal, akivel a helyszínen tartózkodott a sértettel, valamint a vádlottal is korábban érzelmi viszonyt folytató nő és még egy férfi.

A vádlott a korábbi párkapcsolat miatt haragudott a sértettre. A társaság szétvált, a sértett és a vele lévő két nő és két férfi taxiba akartak szállni. Amikor beültek, megjelent az egyik férfi élettársa, kezében egy 18 centiméter hosszú konyhakéssel, és azt kiabálta a taxisofőrnek, hogy ne vigye őket sehová, mert nincs pénzük.

Ekkor az autóból kiszállt a férfi, és az élettársát átkergette az út másik oldalára, mire az elkövető odament a nőhöz, és egy erőteljes mozdulattal kivette a kezéből a kést, és visszaindult a gépjárműnél tartózkodók irányába.

A sértett férfi ekkor odalépett hozzá, megpróbálta megnyugtatni, azonban a vádlott ököllel kétszer a fején és a mellkasán megütötte, majd a késsel mellkason szúrta. A sértett védekezett, igyekezett kivédeni az ütéseket, és a dulakodás közben földre vitte a vádlottat, mozgásképtelenné tette, majd szólt neki, hogy dobja el a kést.

A vádlott ezután felállt, valóban eldobta a kést, és azonnal elszaladt. A férfi ekkor vette észre, hogy véres a ruházata és szúrás érte. A sértettet ért szúrt sérülés közvetett életveszélyes állapotot eredményezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű többszörös és különös visszaeső, más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Miskolckéseléséletveszélyt okozó testi sértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés