Hirdetés
Hirdetés

Guruló veszélyt vettek ki a forgalomból Encsnél

| 2022. 12. 21. | 11:16:00
Helyszíni bírságot szabtak ki a gépkocsivezetővel szemben.
Guruló veszélyt vettek ki a forgalomból Encsnél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendszeresen ellenőrzik a téli időszakban (is) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály munkatársai az M30-as autópálya szakaszait. Legutóbb 2022. december 20-án egy tehergépkocsit állítottak ki a forgalomból, mivel a rakfelületét fedő ponyván vastagon állt a jég. A járőrök a gépkocsit kivezették az abaúji pihenőhelyre, ahol a jégtáblákat letakaríttatták és helyszíni bírságot szabtak ki a gépkocsivezetővel szemben, mivel elindulás előtt nem gondoskodott a jég eltávolításáról.

A téli időszakban alosztály járőrei a felüljárókról fokozottan ellenőrzik a tehergépkocsik tetején maradó, le nem takarított jeget, mivel a menetközben lehulló jégdarabok az elmúlt időszakban több alkalommal okoztak anyagi kárral és személyi sérüléssel járó balesetet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy vegyék figyelembe a télies időjárási körülményeket. A járműveket elindulás előtt ellenőrizzék, legyenek különös tekintettel a szélvédők megtisztítására, és a járművekre rakódott jégdarabok eltávolítására.

Hirdetés
Hirdetés