Hirdetés

Hirdetés

Hat évre a vezetéstől is eltiltanák a menekülő borsodi autóst

Borsodihir.hu

2023.01.04. 10:34

Hat évre a vezetéstől is eltiltanák a menekülő borsodi autóst
(Illusztráció: Freepik)

Részegen ment a kormányhivatalba.

Hirdetés

Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas járművezetés miatt emelt vádat egy 51 éves férfi ellen az ügyészség az Ózdi Járásbíróságon; a terhelt autóval menekült rendőrök elől. 

A Központi Nyomozó Főügyészség január 4-én közölte: a borsodi férfi még 2022 áprilisában erősen ittasan ment ügyet intézni a helyi járási hivatalba, ahová a pár száz méterre lévő otthonából gépjárművel érkezett. A kormányhivatal dolgozóinak jelzésére rendőrök jelentek meg a helyszínen, és látták, hogy a középkorú férfi a hivatal parkolójából gépkocsival indul el a 26-os főúton; meg akarták állítani, de autójával menekülni kezdett.

Eközben a férfi a megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmazó szolgálati gépjárműben utazókat is veszélyeztette, amikor gépkocsiját egy hirtelen mozdulattal a rendőrautó felé kormányozta, amelynek sofőrje vészfékezésre kényszerült.

A több közlekedési szabályt megszegő férfi végül a lakása előtt állt meg, ahol a rendőrök felszólítása ellenére nem igazolta magát, és szidalmazta, majd folyamatosan megöléssel fenyegette őket és családjukat. A rendőrök testi kényszert alkalmaztak az intézkedésnek még percekig ellenszegülő férfival szemben és megbilincselték, de a gyanúsított még ezután is megpróbálta megrúgni az egyik rendőrt.

A nyomozó ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a – jelenleg is letartóztatásban lévő – férfit beismerés esetén 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közúti járművezetéstől való eltiltásra.
ÓzdittasBorsod-Abaúj-Zemplénközúti veszélyeztetésHivatalos személy elleni erőszak

Hirdetés

Hirdetés