Hirdetés
Hirdetés

Csúnya véget ért egy meccsnézés Borsodban

| 2023. 05. 15. | 10:40:00
Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja a büntetőügyet.
Csúnya véget ért egy meccsnézés Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2021 augusztusában egy sörözőben focimeccset nézett. Ennek során szóváltásba keveredett egy ismeretlen férfival, akitől ő és a barátja nem tudták nézni a tévét. A vitába beleszólt a későbbi sértett is, aki felszólította a vádlottat, hogy fejezze be az ordítást. A vádlott ekkor elhagyta a sörözőt.

Néhány nappal később a sértett élettársával a söröző közelében lévő másik vendéglátóegységben volt, a vádlott pedig később egy barátjával érkezett a sörözőbe. Mindkét férfi ittas állapotban volt. A sértett tisztázni akarta a korábbi történéseket – elindultak egymás felé. A sértett – tartva a vádlott bántalmazásától – őt meglökte azért, hogy távolabb kerüljön tőle. „Fejezzük be!” – mondta, majd megfordult és vissza akart menni a sörözőbe. Erre válaszul

a vádlott egy sörösüveggel legalább háromszor a sértett fejére ütött.

Csak a véletlennek köszönhető, hogy csupán 8 napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek, mivel az eszköz és az elkövetés módja életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén januárban D. T. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, amelynek idejére elrendelte pártfogó felügyeletét. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Nyilvános ülés.

Hirdetés
Hirdetés