Hirdetés

Kínai doktor lett a miskolci rektor

me.hu

2018.01.04. 08:30

Kínai doktor lett a miskolci rektor

Együttműködésről is döntöttek.

Hirdetés

Kínában tett látogatást december első napjaiban Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és az egyetem Konfuciusz Intézetének két igazgatója, Liu Jie és Kuttor Dániel.

A küldöttség tagjai több eseményen is részt vettek Peking és Hszian városokban. Az egyetem a Pekingi Vegyipari Egyetem által szervezett Rektori Konferencián mutatkozhatott be, ahol a kínai fél mellett 16 (afrikai, ázsiai, és európai) ország több tucat felsőoktatási intézményének képviselője volt jelen. A pekingi tartózkodás során két tudományos előadás is elhangzott (államigazgatási és összehasonlító gazdaságtani témában), valamint a Konfuciusz Intézet ellenőrző testületi ülésére is sor került. A felek elkötelezték magukat a két intézmény közötti kapcsolatok fejlesztése mellett, amit egy szimbolikus deklaráció aláírásával is hangsúlyozni kívántak.

Ezt követően a Pekingi Vegyipari Egyetem elnöke, Tan Tianwei tiszteletbeli professzori címet adományozott a Miskolci Egyetem rektorának és tiszteletbeli oktatói elismerésben részesítette Kuttor Dánielt.

miskolci egyetemTorma András

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés