Hirdetés

Új hőse van a nemzetnek, este mindenki nézze a tévét!

2017.08.08. 12:17

Új hőse van a nemzetnek, este mindenki nézze a tévét!

Magyar futó még nem állt dobogón soha!

Hirdetés

Baji Balázs, a 110 méteres gátfutás bronzérmese nagyon várja a versenyszám kedd esti eredményhirdetését a londoni atlétikai világbajnokságon.

Nagyon várom, hogy felállhassak a dobogóra, bár az éremmel is nehéz lesz elhinni, hogy ez a valóság, anélkül pedig egyelőre teljesen lehetetlen. Már csak idő kérdése, hogy valósággá váljon, és akkor végre elhihetem, hogy ez tényleg igaz

- nyilatkozott az M1 aktuális csatornán a békéscsabai futó, aki hétfő este szerezte meg a harmadik helyet.

A 110 gát eredményhirdetését kedden 20 órától rendezik, az eseményt az M4 Sport és az Eurosport is élőben közvetíti.

Baji kifejtette, jól rajtolt, de utána jött néhány gátrontás, ami kibillentette, és a középmezőnybe került. A végén jól jött neki a mellette futó francia Garfield Darien hibája a kilencedik gáton, mert ezzel riválisa elveszítette az előnyét.

Az elmúlt éjszakáról elmondta, hogy igyekezett valamennyit aludni, de nem sokat sikerült, mert teljes mértékben a történtek hatása alatt áll, ezért nem tudta lenyugtatni magát.

Próbálom felfogni, mi történt. Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy így jött össze a tegnap este

- tette hozzá a tavalyi év Európa-bajnoki ezüstérmese, aki nyomatékosította, hogy nagyon sok év és kemény munka van a vb-bronzérme mögött, hiszen ez volt a negyedik világbajnoksága, és két olimpián is szerepelt már.

A hétfő esti döntőt az olimpiai címvédő jamaicai Omar McLeod nyerte (13.04 másodperc), a második az előző világbajnokság győztese, az orosz - most semleges színekben induló - Szergej Subenkov (13.14), a harmadik pedig Baji lett (13.28), aki a francia Darien (13.30) mellett például a világcsúcstartó amerikai Arien Merrittet (13.31) is megelőzte.

Személyében harminc év után először került fináléba magyar atléta vb-n sprintszámban, futószámban pedig még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző.

atlétikavilágbajnokság

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés