Hirdetés

Egy 34 éves, kétgyermekes anyának szurkol a világ

2022.07.06. 17:37

Egy 34 éves, kétgyermekes anyának szurkol a világ
Tatjana Maria és a családja Bogotában, amikor nemrég WTA-tornát nyert (Fotó: WTA)

A meccs után mindig rohan pelenkázni.

Hirdetés

Hirdetés

A német színekben versenyző Tatjana Maria sikerétől hangos a wimbledoni tenisztorna. A legnagyobb presztízsű tenisztornán a második szülése után 15 hónappal elődöntőbe jutott. A világranglistán 103. német játékos kedden honfitársát, Jule Niemeiert búcsúztatta 4:6, 6:2, 7:5-tel, és csütörtökön az elődöntőben a világranglistán második tunéziai Jabeur vár rá, aki az egyik legjobb barátnője.

A német teniszező – akinek a férje, Charles Edouard Maria az edzője – első kislánya, Charlotte 2013-ban született. Tavaly áprilisban adott életet második gyermekének, Cecilia nevű kislányának, de továbbra sem hagyott fel a tenisszel, hamar visszatért a szülői szabadságból, és idén áprilisban, Kolumbiában már WTA 250-es tornát nyert.

Wimbledonban úgy jutott el az elődöntőig, hogy  egymás után három kiemeltet (a román Cirsteát, a görög Sakkarit és a lett Ostapenkót) búcsúztatta, majd a negyeddöntőbe a szintén nagy meglepetésre odáig jutó honfitársát verte.

A sajótájékoztatón azt mondta, a meccsek után mindig rohan a kisebbik lányához pelenkát cserélni, mert számára immár a család az első, és azt teszi igazán büszkévé, hogy két kislány édesanyja lehet.

Az elődöntőt csütörtökön 14 órától vívja a tunéziai Jabeur ellen (Tv: Eurosport2).

teniszwimbledon

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés