Hirdetés

Hirdetés

Ezt tegye a használt sütőolajjal, ajándékot is kap!

kornyezetvaltozas.lapunk.hu

2018.01.08. 13:59

Ezt tegye a használt sütőolajjal, ajándékot is kap!
Képünk illusztráció (pixabay.com)

Országos kezdeményezés indult.

Hirdetés

A MOL országszerte 100 benzinkútján helyezett el tárolótartályokat, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. A begyűjtött használt olajból bioüzemanyagot állítanak elő.

A MOL a lakosság számára szeretné megkönnyíteni és lehetővé tenni, hogy egyszerűen, gyorsan, környezetbarát módon „megszabaduljon” a használt étolajtól: 100 MOL-kúton helyeztek ki gyűjtőtartályokat. Nincs más teendő, csak a kutasnak oda kell adni az olajos edényt, aki a megfelelő tárolóba önti azt. A kutakról a Biofilter Kft. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol a használt olajból bioüzemanyagot állítanak elő, amelyet biokomponensként kevernek a dízel üzemanyagokba. 

Pánczél Andrea, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója elmondta: „Bizonyára sok háziasszonynak okozott már bosszúságot, hogy mit is kezdjen a háztartásban felgyülemlő használt sütőolajjal. Ehhez nyújt most segítséget a MOL a „Kisütöttük: Ide vele!” programjával. Országszerte 100 benzinkúton állítottunk fel tárolótartályt, hogy megkönnyítsük a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. Egy kis odafigyeléssel bárki tehet környezetünkért!” 

Aki veszi a fáradságot, hogy elvigye egy MOL kútra az étolajat, ajándékba egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kap, amelyben kényelmesen, csöpögésmentesen tudják tárolni a használt sütőolajat, majd elvihetik egy MOL kúthoz. Hamarosan hasonló gyűjtőedényt kapnak az étolajat vásárlók a CBA üzleteiben is. A Bunge szintén lehetőséget nyújt vásárlóinak, hogy a gyűjtőedényhez jussanak, a Napszüret programban résztvevők közt kuponokat oszt ki, amelyek – amennyiben valaki használt étolajat visz a MOL kútra – kedvezményt biztosítanak a kutakon megvásárolt étolaj árából.

Fotó: Ilyen tárolót kapunk ajándékba a környezettudatosságért cserébe a MOL-tól, facebook.com
Ilyen tárolót kapunk a MOL-tól a környezettudatosságért cserébe, fotó: facebook.com

Beváltó pontok a megyében:

  • 3508 Miskolc, Pesti út II.

  • 3526 Miskolc, Búza tér 212.

  • 3540 Miskolc, Vasgyár út 213.

Magyarországon évente több tízezer tonna étolajat használnak fel. A felhasználás során keletkező használt sütőolaj sorsa azonban csak az üzemi konyháknál, éttermeknél megoldott, ahol szervezetten folyik a hulladék elszállítása és feldolgozása. 
MiskolcMOLsütőolaj

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés