Hirdetés

Athénban taroltak a magyar orvosok

civishir.hu

2018.06.26. 15:07

Athénban taroltak a magyar orvosok
Nagy elismerésben részesültek. (Fotó: pixabay)

Két kardiológust találtak a legjobbnak.

Hirdetés

Az Athénban megrendezett első európai pacemaker versenyen a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika két fiatal orvosának előadását találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri.

Dr. Tarjányi Zoltán az összességében a legjobb esetismertetésért járó, Dr. Papp Roland pedig a legérdekesebb esetért járó díjat hozta el a Vitatron/Medtronic által szervezett World PacingSeries szimpóziumán.

Magyarország a kardiológia minden területén, így az egymillió főre jutó pacemaker beültetések számában is Európa élvonalába került.

A pacemaker beavatkozásokat végző intézményekben dolgozó fiatal kardiológusoknak, illetve szakorvosjelölteknek lehetősége nyílik az operációkban történő segédkezésre is. Ezáltal kellő motivációt, teret és szakmai kihívást kapnak ahhoz, hogy lássák, itthon is van jövőjük.

A két győztes rezidensként dolgozik a városmajori klinikán, és mindketten nagyon szerencsésnek érzik magukat, hogy komoly szakemberekkel, nemzetközi szaktekintélyekkel dolgozhatnak együtt, akik még teret is engednek nekik, hogy a gyakorlatban is részesei legyenek a munkának.
orvoskardiológiaelismerés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés