Hirdetés
Hirdetés

A miskolci gyermekpszichiátriát is fejlesztik

| 2018. 10. 09. | 17:44:00
Az agresszív fiatalkorúakra is gondoltak.
A miskolci gyermekpszichiátriát is fejlesztik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatmilliárd forint keretösszegben fejlesztik a gyermek- és ifjúságpszichiátriai addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszert; a program megvalósításához szükséges forrásokat a Széchenyi 2020 program biztosítja – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) október 9-én.

A projekt alapvető célja a 18 év alattiak lelki egészségi állapotának javítása, az ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer fejlesztése és a korszerű, költséghatékony működtetés feltételeinek kialakítása.

A projekt keretében aktív gyermekpszichiátriai fekvőbeteg-osztályokat vagy gyermekpszichiátriai részlegeket alakítanak ki Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon. 

A projektben lehetőség lesz a sajátos ellátási igényű, zavart, esetleg drogfogyasztás miatt vagy más okból agresszív fiatalkorú páciensek ellátására, számukra emelt biztonságú gyermekpszichiátriai ágyakkal bővülnek a győri, miskolci, nyíregyházi, debreceni, szolnoki, szegedi és pécsi intézmények.

A járóbeteg-ellátási és -gondozási munka fejlesztése érdekében komplex járóbeteg-ellátó egységek bővítése vagy létrehozása valósul meg Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Debrecenben, Szolnokon, Kecskeméten, Szegeden és két pécsi helyszínen – közölte az ÁEEK.

Hirdetés
Hirdetés