Hirdetés

A fényfüzérek majdnem felénél hibát találtak

MTI

2018.12.07. 16:12

A fényfüzérek majdnem felénél hibát találtak
Folyamatos ellenőrzést ígérnek (Illusztráció: Pixabay)

Tényleg nem érdemes a gyanúsan olcsót megvenni.

Hirdetés

A karácsonyi fényfüzérek, világító díszek, külterületi dekorációk fogyasztóvédelmi ellenőrzésekor 53 termékből 25 „megbukott” a vizsgálatokon, a problémás termékek aránya elérte a 47 százalékot – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) december 7-én.

Mint írták, fényfüzéreket csak olyan szaküzletben érdemes vásárolni, ahol a készülék működéséről szakszerű tájékoztatást adnak. A piacokon található bizonytalan eredetű, rossz minőségű, nagyon olcsó eszközöket célszerű elkerülni. A fogyasztóvédelmi hatóság levetette az üzletek polcairól a vizsgálaton megbukott 25 terméket, mert azok akár áramütést vagy lakástüzet is okozhatnak. A veszélyes fényfüzéreket a kereskedőknek kötelessége a vásárlóktól is visszahívni.

December elejéig országosan már majdnem 500 üzletet ellenőriztek átfogóan, 38 százalékuknál találtak bajt. Tipikus probléma a csomagolóanyag belemérése a termék tömegébe, de jellemző az akciós vagy a kiírtnál magasabb áron való értékesítés, ugyanakkor a kereskedők szabályszerűen teljesítik nyugtaadási kötelezettségüket.

Az ellenőrzések egész decemberben folyamatosak a karácsonyi vásárokban és az üzletekben is.

fogyasztóvédelemkarácsony

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés