Hirdetés
Hirdetés

NAV-trükk adósok ellen

| 2019. 01. 15. | 15:59:00
Így keresik a végrehajtók elől elrejtett autókat.
NAV-trükk adósok ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előfordul, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtása elől az adósok megpróbálják elrejteni a járművüket. Ilyen esetekben – az adósság behajtása érdekében – a NAV tárgykörözés kiadásával igyekszik hozzájutni a járműhöz.

Leopold Róbert vám- és jövedéki szóvivő elmondta: a NAV ilyen esetekben a rendőrség segítségét kéri, ők pedig akár a polgárőrség vagy más bűnmegelőzési, vagyonvédelmi célú szervezet segítségével is kereshetik a körözött rendszámot speciális felismerő-azonosító eszközökkel. Ha megvan, a jármű észlelésekor a NAV értesítést kap. 

– Amennyiben a keresett jármű fennakad például egy közúti ellenőrzésen, úgy a rendőr szabálysértési eljárást kezdeményezhet, valamint a rendszámot leveszi és útvonalengedéllyel a járművet visszaküldi a tulajdonos címére. Erről tájékoztatják a NAV-ot, a végrehajtók pedig jó eséllyel megtalálják a járművet, amellyel a rendszámától megfosztva sokkal nehezebb közlekedni, elrejteni. Ha a körözött járművet a NAV munkatársai elszállítják, a tárgykörözést megszüntetik – hangsúlyozta a pénzügyőr őrnagy.

Hirdetés
Hirdetés