Hirdetés
Hirdetés

Elkészült Miskolc zajtérképe

| 2019. 02. 28. | 13:14:00
Megkapta az önkormányzat is.
Elkészült Miskolc zajtérképe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújította a magyarországi nagyvárosok stratégiai zajtérképét az agrártárca megbízásából a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. – ismertette László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. A munkához a kormány 600 millió forintos támogatást nyújtott és további 150 millió forint állt rendelkezésre az önkormányzatok intézkedési terveinek megvalósításához – mondta.

A helyettes államtitkár az egyik égető környezetvédelmi problémának nevezte a zajterhelést, amelynek vizuális megjelenési formái a zajtérképek. A stratégiai zajtérképek elkészítésére az uniós adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése, valamint a zajcsökkentési tervek, jogszabályok megalapozása érdekében volt szükség, illetve kutatási célokat is szolgál - tette hozzá. Béres András, a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a 2017-es kormányhatározat alapján

a kft. Budapest és vonzáskörzete, Szeged, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Pécs és Győr stratégiai zajtérképét készítette el.

A térképek a www.zajterkepek.hu oldalon érhetők el, és átadták az önkormányzatoknak is.

Hirdetés
Hirdetés