Hirdetés
Hirdetés

Így válassz sportot a gyerekednek, ha gamer!

| 2019. 08. 06. | 14:58:00
A stratégiai játékokra gerjed? Mehet kézizni, kosarazni. Kirakós játékok? Úszás, futás.
Így válassz sportot a gyerekednek, ha gamer!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mozdulj Gamer Mozgalom kutatása szerint a 15 évesnél idősebb gamerek (számítógépes játékosok) 82 százaléka mozog rendszeresen, 29 százalékuk pedig heti több mint 4 alkalommal végez aktív testmozgást. – A különböző online videójátékok esetében más-más készségek és képességek kellenek, így a játék típusa alapján az offline mozgásformák közül is könnyebben megtalálhatjuk gyermekünknek azokat, amelyekben örömüket lelhetik – hívja fel a figyelmet Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója (a pénzintézet az egészséges életmód propagálója, ugyanakkor az e-sportra mint a jövő sportjára tekint).

Milyen sportot válasszunk a kedvenc videójáték alapján? – teszik fel a kérdést.

  • Stratégiai játékok – a logikus és gyors gondolkodás, a csapatmunka, illetve az akár több órás játékidő jellemző. Ha gyermekünk az ilyen típusú játékok iránt érdeklődik, akkor azokat az offline tevékenységeket élvezheti, ahol hasonlóképpen előre fel kell építeni a lépéseket, és egy átgondolt taktika mentén kell haladni, társakkal összedolgozva. Ilyen lehet bármelyik csapatsport, mint a röplabda, kézilabda vagy kosárlabda. 
  • Kártyajátékok – az aktív agymunkát kívánó, 1-1 elleni küzdelmek nyújthatnak sikerélményt, így például a fallabdázás, a tenisz, a pingpong remek választás lehet.
  • Kalandjátékok – olyan offline sportolási lehetőséget érdemes választani, ami izgalmakkal teli élményt nyújt. Akár egy kalandparkkal is meghozhatjuk gyermekünk kedvét a szikla vagy falmászáshoz, kötélmászáshoz, íjászathoz, ügyességi feladatokhoz. 
  • Szójátékok – az offline tevékenységben is olyat érdemes keresni, ami kreativitást, agytornát igényel. Így például kellő rejtélyt nyújthat a tájfutás vagy a geocaching. 
  • Kirakós játékok – a monotóniatűrés az egyik legfontosabb készség. Ezért az egyhangúbb, monoton sportokat érezhetik magukhoz közelállóbbnak a gyerekek, mint a futás vagy az úszás. 
  • Online sportok – ha gyermekünk a FIFA játék rajongója, érdemes kilátogatni egy szabadtéri focipályára, hogy személyesen is kipróbálhassa, milyen érzés kapura lőni.
Hirdetés
Hirdetés