Hirdetés
Hirdetés

A gerincferdülés gyógyítása felnőttkorban is lehetséges

| 2019. 11. 05. | 10:44:00
A rossz testtartásnak köszönhetően a fájdalmak akár krónikussá is válhatnak.
A gerincferdülés gyógyítása felnőttkorban is lehetséges
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megfelelő gyógytorna gyakorlatokkal a gerincferdülés felnőttkorban is kezelhető. Az autóban, a munkahelyeken, az otthoni laptop előtti ücsörgéssel bizony gerincferdülés is kialakulhat. Az ülő munka nem minden esetben ideális, hiszen 8-14 órákat is ülhetünk egyhuzamban. A megnövekedett teher a gerincet, a nyakat, a vállat és a derekat éri. Az említett területeken nagyon erős fájdalom alakulhat ki. Az ülőmunka során számtalan izom kapcsol ki, így ezeknek a megerősítésével és a helyes testtartás elsajátításával a gyógytorna is segíthet. A helyes testtartás elsajátításával a túlterhelt izmokat már nem éri akkor terhelés, így a fájdalmak nagyon gyorsan megszűnnek.

Talán senkit sem lep meg ha azt mondjuk, hogy a stressz ma már népbetegségnek számít. A munkahelyi stressz és a helytelen testtartás együttese hatalmas fájdalmakhoz vezethet. A rossz testtartásnak köszönhetően a fájdalmak akár krónikussá is válhatnak. Fejfájás, váll izmainak fájdalma, nyakfájás, görcsösség alakul ki.

Stressz miatt a hát-, a csípő- és derékfájdalom is kialakulhat.

A gyógytorna során a tónusos izmok ellazításával, a jó testtartás kialakításával foglalkoznak a szakemberek. A rendszeres gyógytorna segít abban, hogy testünk újra nyugodt legyen és a stressz által kiváltott fájdalmak megszűnjenek.

A gerincsérvről és a porckorongsérvről akkor beszélhetünk, ha a csigolyák fokozott erőhatásnak vannak kitéve és ennek következtében a porckorongok deformálódnak, illetve a bennük lévő kocsonyás anyag kiboltosul, kitüremkedik. Ez egy idő után már nyomja az idegeket és erős lüktető fájdalmat generál. A fájdalom érezhető a végtagokban, a hátban és a derékban is. Súlyos esetekben zsibbadás és izomgyengeség is kialakulhat. Erre a legmegfelelőbb a McKenzie torna, amely segít abban, hogy a kocsonyás anyag visszahúzódjon és ne nyomja tovább az idegeket.

Hirdetés
Hirdetés