Hirdetés
Hirdetés

Hogyan találjuk meg álmaink ágyát?

| 2021. 09. 02. | 12:04:00
Ne csak róla, benne álmodjunk!
Hogyan találjuk meg álmaink ágyát?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyugodt és pihentető éjszaka alapvető és nehezen nélkülözhető kelléke: egy jó ágy. Ezzel eddig nem árultunk el semmi újat, de hogy miként találhatunk rá erre az ágyra, talán már segítünk. A hálószoba berendezésére mindig helyezzünk kellő hangsúlyt, no nem csak a stílus miatt, hanem leginkább azért, mert otthonunknak ez a helyisége teszi lehetővé számunkra, hogy energikusan vágjunk bele a következő napba, tehát ahogy mondani szokás, itt alapozzuk meg a következő nappalunkat.

Természetesen először fel kell mérni a hálószoba kínálta lehetőségeket, és ha ezzel megvagyunk, csak akkor tudunk érdemben belevágni a keresésbe. Hogy mi a legfontosabb? Az ágy tekintetében bizony a méret! Nagyon fontos, hogy kényelmesen ki tudjuk nyújtóztatni a tagjainkat a fekhelyünkön, és hogy ne kelljen összegörnyedve feküdnünk. Ehhez persze egy jó matracra is szükségünk van, ezek ízlésünknek, testsúlyunknak megfelelően különféle keménységgel elérhetőek.

A franciaágy meglehetősen nagy helyet foglal el a szobából, ezért célszerű átgondolni, hogy van-e a lakásunkban elég tároló lehetőség, hiszen ha nincs, akkor az ágyneműtartó optimális megoldás lehet ebben az esetben, ahol például azokat a ruháinkat, holmijainkat tarthatjuk, amiknek nincs szezonja.

Egészen más összképet eredményez, ha ágytámlás típust választunk. A fej-, és a lábtámla elegánsabbá varázsolja a hálót, de például a magasabbaknak nem feltétlenül ez az ideális választás. Ha az ágytámlára szavazunk, az praktikus rakodófelületként is szolgálhat, és ahogy az előbbiekben írtuk akár egészen megnemesítheti a hálószobánkat, azt a benyomást keltve, mintha egy luxus hotelben pihennénk. Ez már csak rajtunk áll, hogy éjjeliszekrény helyett használnánk például a könyveinknek, vagy inkább egy párnázott, elegáns műbőr változatot találunk a stílusunkhoz illőnek.

Nem elhanyagolható, de valóban egyénfüggő, hogy milyen borítású, kialakítású típust választunk. Ha mindenünk a természetesség, és ezt otthonunk már meglévő berendezése is mutatja, döntsünk a fából készült ágy mellett. Ha célunk a luxus érzetének kialakítása, válasszunk plüss, illetve műbőr borítású bútort.

Hirdetés
Hirdetés