Hirdetés
Hirdetés

Tippek az ólom és etetőkosár választáshoz feeder horgászatoknál

| 2021. 09. 19. | 12:37:00
XXX
Tippek az ólom és etetőkosár választáshoz feeder horgászatoknál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feeder horgászatra készülve mi alapján javasolt megoldani az ólom és etetőkosár választást? Mennyit számít egyáltalán az eredmények szempontjából az, hogy ügyesen tudjunk választani ólmot vagy etetőkosarat a feeder szerelékünkhöz?

Leginkább ezeket a kérdéseket fogjuk átvenni a bejegyzés keretei között. Igyekszünk olyan szemszögből megközelíteni a témakört, hogy minél inkább elő tudjuk segíteni a feeder horgászat kiemelkedő sikerét.

Az ólom és etetőkosár szerepe a feeder horgászat eredményességének szempontjából

A titok nyitja a feeder horgászmódszer hatásmechanizmusában rejlik. Gyakorlatilag fenekező horgászmódszerről van szó, megspékelve a modern horgászmódszerek és eszközök egy-egy praktikus megoldásával.

Az ólom, illetve az etetőkosár egyrészt abban segít, hogy a szereléket a kívánt helyre sikerüljön juttatni, akár száz méter feletti távolságban is. Mindezen felül az ólom vagy az etetőkosár a meder aljzatán marad, stabil kiindulási pozíciót jelentve a csali felkínálásához.

Leginkább itt ágazik el sokfelé a történet, ezzel együtt pedig felmerülhet az „ólom vagy etetősosár” kérdés megválaszolása is.

Mikor jobb az ólom, és mikor kedvezőbb az etetőkosár alkalmazása feederezésnél?

A titok nyitja annak a megválaszolása, hogy milyen úton és módon szeretnénk a halakat a horgászhelyünkre csalni. Másként megfogalmazva hogyan is szeretnénk etetni. Amíg az etetőkosár praktikus megoldást kínál ehhez, addig az ólomra csak üggyel-bajjal eszkábálható rá az etetőanyag.

Az ólom használatára remek példa az elmúlt évek során népszerűvé vált bomb feeder technika. Ilyenkor legfeljebb tizenöt vagy húsz méteres távolságba horgászunk, etetni pedig csúzlival vagy a markunkból dobva tudunk. Elég tehát az ólom, etetőkosárra nincs szükség.

Ez rámutat arra, hogyha megoldjuk az etetés gyakorlatát, akkor elég lehet az ólom. Ellenkező esetben jobban járhatunk, hogyha etetőkosarat kötünk a felszerelésünkre.

Melyik típusú feeder ólmok és etetőkosarak jelenthetnek a legtöbb hozzáadott értéket?

Ebből a szempontból sokat számít az, hogy milyen víztípuson horgászunk és ehhez mérten melyik típusú horgászfelszerelést állítjuk össze. Mondhatni íratlan aranyszabály, hogy mindig a körülményekhez igazodva válasszunk ólmot vagy etetőkosarat, természetesen a hatékonyságot szem előtt tartva.

Szerencsére a beszerzés nem jelenthet gondot, elég csak ránézni a Fishinda webáruház ólom és etetőkosár kínálatára feeder fronton. Külön érdemes megemlíteni a modern feeder horgászatok elképesztően hatékony eszközét, a method feeder kosarakat.

Hirdetés
Hirdetés