Hirdetés
Hirdetés

Veszélyes áruk feladása a TNT futárszolgálattal

| 2021. 11. 22. | 12:12:00
XXX
Veszélyes áruk feladása a TNT futárszolgálattal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A TNT világszerte ismert és elismert futárszolgálat, amely lehetőséget biztosít belföldi és külföldi csomagfeladásra is. Veszélyes áruknak számító küldeményeket is vállalnak, azonban fontos néhány szabályt tisztázni a feladás előtt. Segítünk, mit kell tudnod!

A gyors és megbízható TNT futárszolgálat

A TNT futárszolgálat alapítása az 1940-es évekre tehető. Két cég egybeolvadásával 40 évvel később már közel 180 országba szállítottak csomagokat. A kis cég, amely csupán három teherautóval indult, manapság a világ második legnagyobb csomagszállító cége.

2015-ben újabb mérföldkőhöz ért a vállalat, amikor a FedEx-szel egybeolvadva ráerősítettek az európai terjeszkedésre.

Ha csomagfeladásról van szó, a TNT gyors és biztonságos választás, amely a világ 200 országába kézbesít, 58 000 ember számára munkahelyet biztosítva világszerte.

Bízd a csomagod biztos kezekre, és rendeld meg a futárt a TNT futárszolgálattól a Csomagnet.hu honlapján!

Veszélyes áruk

Veszélyes árunak bármilyen olyan csomag számít, amely nem megfelelő kezelés esetén veszélyt jelenthet. Ez jelentheti a feladót, címzettet, a kézbesítést végző munkatársakat, a többi küldeményt vagy a csomagot körülvevő környezetet.

A veszélyes áruk rendkívül fokozott biztonsági előírásoknak kell, hogy megfeleljenek a szállítás során. Ezért ha nem tudod pontosan, hogy a feladandó csomagod veszélyes árunak tekinthető-e, érdeklődj a gyártónál, vagy kérj anyagbiztonsági adatlapot a forgalmazótól.

Ha egy úgynevezett ENSZ-szám megtalálható rajta, akkor tekinthető veszélyes árunak.

A veszélyes áruk csoportjai

A veszélyes árukat különböző csoportokba, illetve alcsoportokba sorolják. A csoportok meghatározzák a küldemény csomagolását, jelölését és a szállítási módját is.

Az első csoportba a robbanékony anyagok és tárgyak kerülnek, mint a tűzijáték vagy a jelzőrakéta. A következő besorolás a gyúlékony gázok, ide tartozhatnak a kempingfőzők vagy az aeroszolok.

A gyúlékony szilárd anyagoknak, például a gyufának is ilyen megjelölése van. A spontán öngyulladásra hajlamos anyagok, mint a foszfor is hasonló jelzést viselnek. Az oldószerek vagy festékek a gyúlékony folyadékokhoz sorolódnak, a sűrített oxigén pedig a nem gyúlékony gázok közé tartozik.

A növényvédő gázok szintén veszélyes árunak számítanak, ezeket a mérgező gázok csoportjába sorolják. Léteznek olyan anyagok, amelyek gyúlékony gázokat bocsátanak ki vízbe merülés során, mint a kalcium-karbid.

Ezenkívül többféle veszélyes árucsoporttal találkozhatunk, mint a szerves peroxid, fertőző anyagok, radioaktív anyag, maró hatású anyag és egyéb.

Csomagfeladás előtt tájékozódj a feladott árucikk tulajdonságairól, és győződj meg arról, hogy a futárszolgálat milyen feltételekkel teljesíti annak szállítását!

Rendeld meg csomagod házhoz szállítását a Csomagnet.hu honlapján! Hasonlítsd össze a futárszolgálatok árait, és válaszd a legjobb opciót!

Hirdetés
Hirdetés