Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön a tavasz, ideje felkészülni a kertészkedésre!

| 2022. 03. 16. | 14:44:00
XXX
Jön a tavasz, ideje felkészülni a kertészkedésre!
Hirdetés
Hirdetés

A tavasz közeledtével mindenkiben feléled a vágy, hogy a szürke hónapok után körbevegye magát színes virágokkal, amelyek napfényt csempésznek a mindennapokba még a hűvösebb napokon is. 

Az első hóvirágok, krókuszok megjelenése jelzi a természet éledését, előkerülnek a kertészetekben is az árvácskák, a hagymások, és persze az erkélyre, teraszokra virágültetésre szánt virágcserepek, balkonládák, kis és nagy méretű kaspók. Jólesik a bezártság után az első melegebb napsütéses napon kertészkedni, a madarak éledését hallgatni, és közben nézni a természet apró csodáit.

Relaxálás munkával: kertészkedés a jóllétért

A növények, akár kint a kertben, természetben, akár bent a lakóterekben nyugtatólag hatnak az emberi szervezetre, lélekre és testre egyaránt. A zöld szín megnyugtatja a testet, lelket és szellemet, kiegyensúlyozottá, nyugodttá tesz. A természet megújulását jelenti, ezért is vágyunk annyira a növényekre a közvetlen környezetünkben. A különféle színekbe boruló virágos növények üdítőleg hatnak mindenkire, vidámságot csempésznek minden otthonba, kertbe.

Amikor az idő engedi, jólesik a kertben tevékenykedni, eltakarítani a tél hátrahagyott maradékait, teret engedni az újjáéledő természetnek. A kertészkedés amellett, hogy fizikai munka, ki is kapcsol, ellazít. Itt az ideje bizonyos növények ültetésének, legyen csak egy kis területünk, mint egy erkély vagy egy nagyobb kert. 

Növényültetés esztétikusan: virágcserepek és kaspók

Nemcsak kültéren, hanem beltéren is használhatjuk a kertészetekben, szaküzletekben kapható különféle anyagú kaspókat, virágcserepeket, ládákat. Manapság óriási a kínálat mind a természetes alapanyagú, mind a műanyag növényedényekből. A Kerti Bútor Webáruház virágcserepei, ládái minőségi műanyagból készülnek, és a legmagasabb esztétikai igényeknek is megfelelnek.

Az agyagkaspók gyönyörűek, mediterrán hatást kölcsönöznek minden kertnek, ám kevéssé bírják a nálunk szokásos, fagyos téli időjárást, könnyen szétfagynak, ha víz kerül beléjük, ezért sokan inkább a kő- vagy agyaghatású műanyagokat részesítik előnyben. 

A műrattan virágtartóknak is nagy keletje van mind kül-, mint beltéren, hiszen tartósak, időjárásállóak, és a megszólalásig hasonlítanak a természetes rattan fonású virágtartókra. A nagy méretű kaspókba ültetett növényeket térelhatárolásra is használhatjuk a teraszon, és akár a kényes, hazánk klímáját csak zárt helyen elviselni tudó mediterrán növényeket is ültethetjük ezekbe.

Ma már többféle színű, formájú és hatású műanyag virágkaspókból, -ládákból válogathatunk ízlésünknek, kerti berendezéseink színének, stílusának megfelelően. Nemcsak a beültetett virágok, növények, de a virágtartók is jó hangulatot közvetítenek.

Kímélje meg magát a bosszúságtól, válasszon UV- és fagyálló műanyag virágedényeket, és élvezze a balkon vagy a kert gyönyörű virágait a szezonokon át változatlan esztétikájú műanyag cserepekben. Teremtsen harmóniát a virágok és a növényedényzet, valamint a kerti garnitúrák között. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés