Hirdetés
Hirdetés

Gondold ki, valósítsd meg, mozgasd, játssz és tanulj!

| 2022. 04. 25. | 12:22:00
XXX
Gondold ki, valósítsd meg, mozgasd, játssz és tanulj!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A figyelemfelkeltő cím egy belga játékgyártó vállalat szlogenje, mely 4 éven felüli gyerekeknek készít építőjátékokat. A termékeik a kreativitást, a logikus gondolkodást éppúgy fejlesztik, mint a finommotoros képességeket. Vajon melyik ez az igényes játék?

Néhány szó az építőjátékokról

Az építőjátékok az óvodában lesznek nagyon népszerűek, főleg a kisfiúk körében, akik egyébként is szeretnek barkácsolni, összeilleszteni dolgokat. 4-5 évesen fedezik fel, hogy a dolgok egymás mellé rakásával, csavarozásával, összepattintásával egy egészen új világ jöhet létre: házak, várak, autók, dinoszauruszok, és ki tudja még, mi minden születik meg a kezük alatt.

Az építőjátékok – vagy más néven konstrukciós játékok – azért olyan érdekesek ebben a korban, mert az alkotás közben a kicsik felfedezhetik teremtő erejüket, élvezhetik önállóságukat. Büszkék arra, amit egyedül alkottak, a fantáziájuk segítségével létrehoztak.

Az építőjátékok a kézügyességet, a problémamegoldó képességet is fejlesztik. Gyakran előfordul, hogy a konstruáló játék során létrehozott kreálmány a szerepjátékokban kap helyet, ami által további készségek fejlődnek. Fontos állomás tehát a gyermekek fejlődésében az, amikor részekből egészt raknak össze.

Egy igényes és modern építőjáték óvodásoknak

Van egy nagyon kedvelt építőjáték, melyet mindenki ismer, hiszen világhírű, ez pedig a legó. Azonban jó tudni, hogy ezenkívül is léteznek konstrukciós játékok, melyek ugyanolyan játékosan képesek fejleszteni a gyermekek képességeit.

A belga Clics Toys termékei iránt például egyre nagyobb a kereslet, hiszen ezek biztonságosak: nagyobb elemek összepattintásával hozhatók létre az alkotások. A Compaya társasjátékbolt kínálatában megtalálhatók ezek a minőségi építőjátékok, melyekből bármi összeállítható: királyi trón, körhinta, traktor és farm, mentőautó orvossal. Választhatunk témakör, de életkor szerint is Clics játékokat a honlapon.

Amiért nagyon izgalmasak ezek az építőjátékok: az elemek összekapcsolás után is mozgathatók, hajtogathatók, ami valóban alkalmassá teszi a kreálmányokat arra, hogy a szerepjátékokban is felhasználhatók legyenek.

Újdonság az építőjátékok terén: a Spaghetteez

A Clics Toys egyik legötletesebb terméke a Spaghetteez. A névválasztás nem véletlen, hiszen itt a spagettihez hasonló, hajlítható pálcikákból áll a készlet. Ezekből kell alkotni valamit, bármit, ami a gyermekek fantáziájában megszületik: állatokat, autókat, házakat. Az építőjátékok nagy előnye, hogy a gyerek azt épít belőle, amit akar.

Csak csavarni, tekerni kell a kis, színes, szívószálszerű részeket, és máris összeáll a nagy egész!

Ami még fontos: legyen szó bármely Clics termékről, az elemek egymással nagyon jól kombinálhatók, így ha több dobozt vásárolunk, akkor még nagyobb lehetőség van valami különlegeset alkotni.

Így már érthető a szlogen is: Gondold ki, valósítsd meg, mozgasd, játssz és tanulj!

Hirdetés
Hirdetés