Hirdetés
Hirdetés

Így támogathatjuk gyermekeink személyiségfejlődését szerepjátékokkal

| 2022. 04. 12. | 16:35:00
XXX
Így támogathatjuk gyermekeink személyiségfejlődését szerepjátékokkal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mihelyt megtudjuk, hogy kisbaba érkezik a családba, egy csodás jövő lebeg a szemünk előtt. Hamar eljutunk fejben oda, hogy a gyermekünk szuperül teljesít a suliban és sikeres ember lesz. Azonban annak legalább ekkora jelentősége van, hogy hogyan boldogul a közösségben. 

A szerepjátékok előbb-utóbb minden gyermek életében megjelennek. Nem igazán van olyan család, ahol nem hangzik el az, hogy “játszunk iskolásat, boltosat vagy orovososat!”. Ez nem véletlen, ugyanis a gyerekek szocializációjának és személyiségfejlődésének fontos összetevője a szepejátékok alakítása. Ehhez csodás kivitelezésű, gyerekbarát játékeszközöket biztosíthatunk, tovább színesítve az élményt.

A szerepjátékok jelentősége a szocializáció során

Szülőként bizonyára mi is visszaemlékszünk arra, amikor a barátaink voltak a betegek, mi pedig az orvosok. Vagy éppen arra, hogy mi vásároltunk, a szomszéd kislány pedig a kasszás néni volt, akinél fizettünk. Ezek a játékok fontosabbak, mint hinnénk a saját gyermekeink életében is. Hiszen ezek a felnőttektől ellesett viselkedési formák észrevétlen beépülései a kicsik személyiségébe. 

Nem véletlen, hogy a szerepjátékok rendszerint a szülők, pedagógusok és más felnőttek napi tevékenységeit mintázzák. Egyúttal ugyanis a gyerekek kialakítják magukban a későbbi rutinjaik, illetve a követendő minták alapjait. Ezért is van az, hogy számos esetben köszönnek vissza játék közben a gyerekek szájából a saját mondataink is. A Babaágynemű bolt webáruház fajátékai csodás kiegészítői lehetnek a csemeték szerepjátékainak.

A minőségi fajátékok előnyei a műanyaggal szemben

Első ránézésre talán csábítóak lehetnek a neon színekkel, villogó fényekkel és harsány hangokkal felszerelt műanyag játékok. Azonban több okból is előnyösebb ha fa- vagy textiljátékot választunk gyermekünknek. A naturális eszközök tapintása jóval kellemesebb, természetesebb, mint a plasztiké. A természetes játékeszközök gyártása emellett kevésbé terheli a környezetet is.

A fából készült termékek időtállóbbak, magasabb minőségben készülnek, mint a sokszor silány műanyagok. Nem törnek olyan könnyen, és nem szükséges bennük elemet cserélni sem. Ugyanis jóval kevesebb ingerrel bombázzák a fa- és textiljátékok a kicsik idegrendszerét. Ennél fogva elmélyültebb időtöltést biztosítanak a kicsiknek. Ez támogatja például a pihentetőbb alvást és a kiegyensúlyozott kedélyállapotot is. Ez pedig nem csupán a gyerekeknek, hanem az egész családnak a javára válik.

Milyen játékeszközt válasszunk?

Amennyiben szerepjátékhoz keresünk eszközöket, igazán széles termékpaletta vár minket. A fajátékok között találunk szerelőpadot, parkolóházat, orvosi táskát. A vérbeli kis hölgyek kedvelik a fa sminkkészletet, fésülködőasztalt vagy épp a babakonyhát. 

Ha természetes alapanyagú, gyerekbarát játékot vásárolsz, azzal egyúttal minőséget veszel a gyermekednek.

Hirdetés
Hirdetés