Hirdetés
Hirdetés

Milyen hibákat kerüljünk el új kanapé vásárlásakor?

| 2022. 04. 12. | 16:40:00
XXX
Milyen hibákat kerüljünk el új kanapé vásárlásakor?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akadnak olyan gikszerek, amelyeket az emberek gyakran elkövetnek a kanapé vásárlása során. Ezek főként apróságok, és talán ezáltal is siklanak át felettük könnyebben, ugyanakkor utólag igen sok bosszúságot okozhatnak.

Nem döntöttük el, hogy mennyit szánunk az új kanapéra

A kanapévásárlás egy jelentős befektetés. Olyasmibe ruházunk be, ami gondoskodik az életterünk kényelméről és esztétikájáról – egy olyan bútorba, amely még sok éven át az otthonunk része lesz. Akár a régi kanapénkat cseréljük le egy újra, akár olyat keresünk, amely szépen illeszkedik az álmaink otthonába, mindenképpen győződjünk meg róla, hogy a megfelelőt találtuk-e meg.

Viszont egy kanapét, vagy bármilyen más otthoni bútordarabot egyáltalán nem olyan egyszerű kiválasztani, mint amilyennek elsőre tűnik. A költségkereten kívül még zavarba ejtő dolog a rendelkezésre álló millióféle stílus és lehetőség, amit például a Kanape.net kínálatában is tapasztalhatunk. Míg az esztétika szempontjából történő választás pusztán szubjektív, van néhány általános dolog, amit tudnunk kell, mielőtt úgy döntünk, hogy hazavisszük a választott kanapét. 

Kezdjük a méretével!

Ne felejtsük el pontos méréseket végezni, ha nem szeretnénk, hogy csalódás érjen minket amiatt, mert a választott kanapé túl nagy vagy túl kicsi. 

Először is mérjük meg a helyet, ahová a kanapét szeretnénk elhelyezni! Aztán következhetnek az ajtónyílások, hogy megbizonyosodjunk arról, befér-e a kanapé. De emellett fontos még figyelembe venni a szoba és az ülőalkalmatosság formáját is, mivel ezek ismerete segít fenntartani az egyensúlyt a helyiségben.

Rossz kárpit 

A kanapé anyagának megválasztása függ a szövet tapintásától és megjelenésétől, valamint a preferenciáinktól is. Bármelyiket is választjuk bármilyen okból, ne essünk abba a hibába, hogy figyelmen kívül hagyjuk az alábbi szempontokat!

Karbantartás

Ha klasszikus megjelenésű, könnyen karbantartható kanapét szeretnénk, érdemes bőrt választani. A bőrkárpitok amellett, hogy esztétikusak, hosszú élettartamúak és a többi anyaghoz képest könnyen tisztíthatók.

Életmód 

A mikroszálak nagyszerű lehetőséget kínálnak azoknak, akiknek gyerekeik és házi kedvenceik vannak, mivel könnyen tisztíthatók. A szintetikus mikroszálas anyag manapság az egyik legtartósabb bútorszövetnek számít – jó választás a nagyfokú igénybevételhez és a hosszú élettartamhoz.

Nem határozzuk meg a vásárlás célját

Ha tehetjük, akkor biztosan nem választunk együléses fotelt, ha egy hosszú ülőgarnitúra kell, igaz? A rossz kanapé vásárlásának hibája inkább abból adódik, hogy nem fordítunk kellő figyelmet a részletekre és a funkcionalitásra. 

Hogyan fogjuk használni a kanapét? A család ezen fog majd tévézni esténként? Napi vagy alkalmi használatra kell? Sokkal könnyebb leszűkíteni a lehetőségeket, ha tudjuk, hogy pontosan mire is van szükségünk.

Összefoglalva, mielőtt bármilyen kanapét vásárolnánk, ne feledkezzünk el a szoba méretéről, alakjáról, és a többi bútorról sem. Legyünk tisztában a kanapé funkciójával, illetve válasszuk ki ezáltal az igényeinknek legjobban megfelelő darabot!

Hirdetés
Hirdetés