Hirdetés
Hirdetés

Praktikus konyhai kiegészítők

| 2022. 04. 12. | 16:46:00
XXX
Praktikus konyhai kiegészítők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A konyha csinosítgatása mindig jó program, és nagy felújítás sem feltétlenül szükséges egy-egy praktikus kiegészítő beszerzéséhez. Főzés és sütés közben fontos a gyorsaság, így jó, ha meg tudjuk könnyíteni a saját dolgunkat különféle eszközökkel!

Dupla mosogatótálca

A mosogatás még mosogatógép megléte mellett is időigényes és macerás folyamat. Bizonyos edényeket, eszközöket ugyanis nem tehetünk bele azok sajátos tulajdonságai miatt. Így hát a kézi mosogatást teljes mértékben nem lehet kizárni ilyen esetben sem, amely sokak rémálma.

A legnagyobb probléma jellemzően a helyhiány és a nem megfelelő helykihasználás. Egy egytálcás, kis méretű mosogatótálcában hamar összegyűlik a mosatlan, és ilyenkor nehézkes azokat rendesen megtisztítani. Éppen ezért jó befektetés lehet egy dupla mosogatótálca, amely egyik része mindig üres maradhat az aktuálisan megtisztítandó eszköz számára.

Használhatjuk gyümölcs-, zöldségmosásra is, a lényeg, hogy nagy könnyebbség lesz, ha nem kell minden edényt a tiszta pultra kipakolni a csap használatához. Beszerezhetünk egyéb hasznos kiegészítő eszközöket is, például szivacstartó kis tálkát, hogy kevésbé vízkövesedjen a csaptelep.

LED szalag

A konyhai világításra gyakran nem fordítunk elég tudatos figyelmet. Márpedig megkönnyíthetjük saját helyzetünket azzal, hogy jó helyre irányítjuk a meglévő fényforrásokat. Így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a konyhai baleseteket is, ha minden jól látható a helyiségben.

Erre nyújthat jó megoldást a LED szalag, amely lehet fehér fényű és akár színes is. Ezeket az alsó szekrénysor és a felső szekrénysor aljára is helyezhetjük, igazán luxushangulatot kelt majd ez a fajta megvilágítás.

Felszerelése rendkívül egyszerű, a tekercsben kapható LED szalagot pedig teljes mértékben személyre szabhatjuk a méretet illetően. Így a konyhapult megvilágításra kerül, és még jól is fog kinézni! Ha pedig teljesen új szintre emelnénk a kényelmet, akár távirányítóval vezérelhető vagy mozgásérzékelős világítást is beszerezhetünk.

Vízzáró

A praktikus konyhai kiegészítők sorát folytatják a vízzárók, amelyek a konyhabútor és a fal között helyezkednek el, a munkalapra rögzítve. A vízzárók segítségével megakadályozhatjuk, hogy a víz lefolyjon a földre a bútor hátulján vagy oldalán, amely hosszú távon tönkreteheti az anyagot.

Ez egy tipikusan olyan eszköz, amely hiánya csak akkor tűnik fel, amikor már megtörténik a baj. Gyakran észre sem vesszük, hogy mosogatás vagy kiborult ital, étel esetén mennyi minden kerülhet a bútor és a fal közötti résbe. Felújításkor pedig rádöbbenünk, milyen fontos is egy vízzáró szerepe a tiszta és szép konyha érdekében.

Fedezd fel a KonyhaMax.hu széles kínálatát konyhai kiegészítőkből, bútorokból és hasznos konyhai elektronikai cikkekből is! Valósítsd meg álmaid konyháját, és szerezz be minden szükséges eszközt egy helyen!

Hirdetés
Hirdetés