Hirdetés
Hirdetés

Ügyeleti ellátást segítő honlap indult

| 2022. 04. 12. | 15:13:00
Egy ápoló kezdeményezte a létrehozását.
Ügyeleti ellátást segítő honlap indult
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindul a felnőtt ügyelet- és gyógyszertárkereső surgossegi.info weboldal, amelynek célja, hogy az adott probléma
gyors kezelésére alkalmas legközelebbi intézmény megmutatásával, a várakozási idők csökkentésével országszerte segítse a járóbetegek ügyeleti ellátásának gördülékenységét, és tehermentesítse az egészségügyi dolgozókat. Az alulról jövő kezdeményezés egy ápoló, Németh Franciska indította el saját, ügyeletben töltött tapasztalatai hatására – olvasható a közleményben.

Németh Franciska

Ápolóként ügyeletes munkanapjai során szembesült azzal, milyen sok szülő érkezik hozzájuk akár több órányi ingázás után kétségbeesetten, a gyermeküket ért rosszullétet, balesetet követően, akiknek a megfelelő eszközök, szakorvosok hiányában ők nem tudnak segíteni.

A mostani ügyeletkereső előzménye a hat éve indult GyermekSOS, amelyet évről évre egyre többen és egyre gyakrabban vesznek igénybe vészhelyzet esetén. A visszajelzések alapján pedig igény mutatkozott, hogy legyen országosan elérhető és legyen belőle felnőtt változat is, ez lett surgossegi.info weboldal. Az oldal és az azzal párhuzamosan működő social média felületek a jövőben edukációs szerepet is betöltenek majd, ahol videós és szöveges tartalmakkal segítik a betegek jobb egészségértését.

A surgossegi.info a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósult meg.

Hirdetés
Hirdetés