Hirdetés
Hirdetés

Amit a magyarországi online kaszinókról tudni érdemes

| 2022. 05. 07. | 13:45:00
Változások jönnek.
Amit a magyarországi online kaszinókról tudni érdemes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha meghalljuk a kaszinó szót, minden bizonnyal Las Vegas vagy Monte Carlo jut az eszünkbe, a pörgő rulettkerekek, póker, csinos hölgyek a nyertesek körül és a rengeteg zseton. A világ azonban az elmúlt két évtized során alaposan megváltozott. Ma már nem kell több ezer kilométert utaznunk, hogy átérezzük az igazi kaszinóhangulatot. Az online kaszinóoldalak és az ott elérhető kaszinó játékok megjelenésével és az élő internetes közvetítések minőségének rohamos fejlődésével ma már akár kedvenc karosszékünkből is megkaphatjuk ezt az élményt.

Maga a kaszinó szó olasz eredetű, jelentése: kis ház. A világ első kaszinója Velencében nyílt meg, ez volt a Casinò di Venezia, másik nevén a Ridotto, amely 1638-ban kezdte meg működését és még ma is látogatható. A legnagyobb kaszinóparadicsomokat továbbra is nagyon sokan látogatják és a hatalmas, több milliós nyereményekről szóló hírek még mindig rendszeresek. A többség számára azonban mégiscsak az online kaszinók az elérhetőbbek, hiszen ezekhez nem kell más, csak egy számítógép vagy egy mobiltelefon és stabil internetes kapcsolat.

Legálisak az online kaszinók Magyarországon?

Jelenleg Magyarországon ezt a területet a szerencsejáték szervezéséről elfogadott 1991-es jogszabály rendezi, amelyet az elmúlt évtizedben többször is módosítottak. A változások eredményeként az állami Szerencsejáték Zrt. monopolhelyzetet kapott ezen a területen. Ami a szárazföldi kaszinók szabályozását illeti, az állam több hosszútávú koncessziót is kiadott magyarországi üzletembereknek, akik ezáltal még évtizedekig üzemeltethetik kaszinóikat.

Az online kaszinók esetében azonban változások jönnek. Miután az EU úgy ítélte meg, hogy a magyar jogszabály sérti az uniós alapelveket, a kormány módosított rajta. Ha elfogadják az újragondolt törvényjavaslatot, a vezető külföldi kaszinók újra megjelenhetnek Magyarországon.

Persze, ennek ellenére a legtöbb külföldi kaszinóoldal elérhető magyarországi játékosok részére is. Ezek többsége megbízható, szabályozott oldal, többféle fizetési módot elfogadnak és kaszinó játékok széles választékát kínálják a játékosoknak, mint amilyen a blackjack, a rulett, a baccarat vagy a nyerőgépek.

Amikor kaszinót választunk, az olyan szempontokat érdemes figyelembe venni, mint, hogy rendelkezik-e licensszel az oldal, melyik hatóság adta azt ki, milyen intézkedéseket tettek a biztonságos működés érdekében és a korábbi játékosok milyen értékelést adtak az oldalról.

Magyarországi játékosként ajánlatos olyan oldalt választanunk, amely a Máltai Szerencsejáték Hatóság engedélyével rendelkezik. Ez a világ egyik legmegbízhatóbb szerencsejáték-szabályozó testülete, ha egy kaszinó az ő engedélyükkel rendelkezik, biztosak lehetünk benne, hogy legálisan működik. Az is fontos tényező, hogy az oldal rendelkezzen a megfelelő titkosítással, hogy személyes és pénzügyi adataink ne juthassanak illetéktelen személyek kezébe. Az is kiemelt szempont, hogy az online kaszinók hogyan kezeli a játékosok panaszait. Ha olyan ügyfélszolgálatuk van, amely több csatornán is elérhető, lehetőleg éjjel-nappal, esetleg még magyarul is, érdemes megfontolnunk, hogy abban a kaszinóban kezdjünk el játszani.

Hirdetés
Hirdetés