Hirdetés
Hirdetés

Kapszulagardrób a nyárra – mit tartalmazzon?

| 2022. 05. 19. | 13:06:00
Pár ruhadarabból akár majdnem nyolcvanféle variációt létrehozhatunk.
Kapszulagardrób a nyárra – mit tartalmazzon?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kapszulagardrób kifejezéssel egyre gyakrabban találkozhatunk a divatmagazinok címei között. Ez nem is véletlen, hiszen egy szuper praktikus gardróbrendezési szempontról van szó, amelyet bárki könnyedén elsajátíthat. Most ebben nyújtunk mi is tanácsot. Milyen ruhákat válogassunk bele, főleg nyárra?

Mi is az a kapszulagardrób?

A kapszulagardrób elmélete igen egyszerű. Lényegében arról szól, hogy a hozzánk illő színekből és a kedvenc ruháinkból létrehozunk egy körülbelül 10-12 darabból álló gardróbot. Viszont minden egyes ruhadarabot úgy választunk meg, hogy színben és anyagában tökéletesen passzoljanak egymáshoz. Ez azt jelenti, hogy csupán pár ruhadarabból akár majdnem nyolcvanféle variációt létrehozhatunk. Méghozzá úgy, hogy valóban trendi és stílusos öltözékeket kapjunk, amelyek ráadásul tökéletesen is illenek hozzánk. A kapszulagardrób titka a kedvenc fazonjaink mellett a bázisszíneken alapszik. A bázisszín egy olyan alapszín, amelyre akár két- vagy háromféle másik szín is építhető. Például a fekete pontosan ilyen bázisszín lehet. Ezekhez a színekhez kombinálva alakítjuk ki a kapszulánkat pont olyanra, amire megálmodtuk. Többféle kapszulát is létrehozhatunk a hétköznapi viselettől kezdve az elegáns vagy a munkahelyi kapszulákig. A lényege az egésznek arról szól, hogy a felesleges vásárolgatás helyett valóban olyan ruhákat válasszunk, amiket hordani is fogunk.

Alapdarabok nyárra

Amikor létrehozzuk a kapszulánkat a bázisszínekből, akkor mindenképp pár alapdarabot is be kell szerezni hozzá, amely majd az egész bázisát képezi. Ez lehet a nekünk legjobban álló kedvenc nyári felsőnk például, és a legkedvesebb nadrágunk, esetleg könnyű nyári blézerünk. A lényeg, hogy az alapdarabok az abszolút favoritból álljanak, de nem állhat túl sok részből sem. Ne feledjük ugyanis, a cél a költséghatékonyság és a kreatív variálhatóság! Az alapdarabok száma tehát lehetőleg ne lépje túl a négyet felsőből és a kettőt nadrágból, a nyár miatt pedig még két szoknyát is bátran beleválaszthatunk. Másik lényeges részlet, hogy az alapdarabok felső és alsó részei kombinálhatók legyenek egymással.

Kiegészítők

A kiegészítő darabok általában olyan ruhákat takarnak, amelyeket önmagunkban nem hordunk az alapdarabok nélkül. Ilyenek a cipők, blézerek, sálak, ingek és pulóverek, de még az ékszerek, sőt a smink is. Ezeket mind úgy kell összeválogatni, hogy a bázis ruhatárunkhoz, azaz az alapdarabokhoz tökéletesen illjenek színben és fazonban is. Fontos odafigyelni, hogy ezeket a kiegészítő darabokat egymással is kombinálni lehessen. Mit tartalmazzanak? Elsősorban azokat a fazonokat, amelyeket szívesen hordunk, és megy a bázis ruhatárhoz is. Ha ebből rengeteg van, akkor érdemes végiggondolni, mi az, amiben tényleg jól érezzük magunkat, és amit a leggyakrabban felvennénk. Ezen kívül azt is érdemes végiggondolni, hogy hova vennénk fel. A kapszulában a cipőket is fontos kérdés rendbe rakni. A legjobb, ha a nyári kapszulagardróbhoz körülbelül 4-6 pár cipőt társítunk. Ezek között legyen legalább egy szandál, egy félelegáns magassarkú, valamint egy belebújós sneaker, vagy vászoncipő – esetleg mindkettő. Természetesen a leírást még bőven lehetne fokozni, ezért aki még inkább szeretné tudni a részleteket, azok számára a legjobb megoldás követni a CCC fashion blog oldalát. Itt nem csak a gardróbunkkal kapcsolatos tanácsokra lelünk, de részletesen infókat kaphatunk az legújabb divattrendekről, na meg a CCC kollekcióinak újdonságairól.

Hirdetés
Hirdetés