Hirdetés
Hirdetés

Tervezzen előtetős teraszt családi házához!

| 2022. 05. 16. | 16:41:00
XXX
Tervezzen előtetős teraszt családi házához!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbben azért vásárolnak családi házat, hogy testközelből élvezhessék a természet közelségét, és minél több időt tölthessenek a szabadban. Azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy a terasz megtervezése mennyire fontos eleme lehet egy ilyen ingatlannak. 

Egy jól átgondolt terasztető ugyanis nemcsak a család örömét szolgálja, hanem az ingatlan értékét is növeli. Főleg, ha a szerkezet rendelkezik egy elhúzható árnyékolóval is.

Hogyan tervezzük meg a terasztetőt?

Legtöbben csak az építkezés befejezése után szembesülnek azzal, hogy nincs egy olyan fedett terület, ami átmenetet képezne a kert és a beltér között. Miközben szívesen töltené idejét családjával kint a természetben úgy, hogy megóvja valami az időjárás viszontagságaitól.

Az e-kert.hu webáruházban olyan árnyékolót és előtetőt találhat, amelyekkel egyszerűen orvosolhatja ezt a helyzetet. Egy kellemes terasz kialakítása így már nem lehet akadály. Sőt, a tűző nap, illetve az eső és a szél kellemetlenségeit egyszerűen megoldhatjuk a különböző elhúzható árnyékolóknak és előregyártott szerkezeteknek köszönhetően.

A legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kell vennünk a terasz megtervezésénél

Mivel rengeteg teraszmegoldás közül választhatunk, ezért érdemes feltennünk magunknak néhány fontos kérdést, ami alapján a sok lehetőség közül dönteni tudunk. Elsősorban fontos tisztázni, hogy milyen célra szeretnénk használni a területet, milyen tevékenységet szeretnénk végezni ott? 

Fontos, hogy a kialakításhoz használt anyagokat és eszközöket úgy válasszuk meg, hogy figyelembe vesszük a terasz tájolását. Továbbá azt is, hogy mely évszakokban és milyen napszakokban fogjuk azt jellemzően használni. Az olyan mozgatható elemek, mint a terasztetőre szerelt elhúzható árnyékoló, épp ebben segítenek.

Meghatározó lehet a terasz mérete, illetve az is, hogy hogyan tudjuk azt megközelíteni. A jól kialakított kertkapcsolat hosszú távú befektetés, illetve a használók számára is sok örömet okozhat. 

Nem elhanyagolható szempont, hogy milyen költségvetéssel szeretnénk megvalósítani ezt a beruházást, valamint hogy hogyan fogja befolyásolni ez az elem a teljes építmény egészét. 

Az árnyékolás kialakításának fontos szempontja az épület tájolása, ennek megfelelően árnyékolót vagy árnyékoló rolót érdemes használni. Ezeket utólag is telepíthetjük egy már meglévő szerkezethez. Az elhúzhatóság nagy előnye, hogy télen több fény jut be, amikor a napsütötte órák száma kevesebb.

Terasztető többféle anyagból is kialakítható

Bár alapvetően a pénztárcánk az egyik legbefolyásosabb tényező abban az esetben, ha terasztetőt szeretnénk kialakítani, de vegyük figyelembe azt is, hogy esztétikailag hogyan fog ez illeszkedni az épület kinézetéhez. 

Választhatunk olyan természetes anyagokat, mint például a fa. Fontos, hogy a tartóelemeket úgy válasszuk meg, hogy azok alkalmasak legyenek a későbbi tetőfedésre használt anyagok megtartására!

A terasz tetőfedését illetően választhatunk a háztetővel megegyező fedést, ezzel egységes hangulatot teremtve. Azonban igen elterjedt és népszerű a polikarbonátból készült verzió, amely UV-szűréssel is el van látva. Valamint a hullámlemez és a hullámpala használata is viszonylag olcsó és elterjedt, azonban ezek a kevésbé esztétikus megoldások közé tartoznak.

Hirdetés
Hirdetés