Hirdetés
Hirdetés

3 babaeszköz, amit minden szülőnek ismernie kell!

| 2022. 06. 02. | 12:21:00
Miért jó a NumNum kanál, az Adamo hinta és a babafészek?
3 babaeszköz, amit minden szülőnek ismernie kell!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számos olyan eszköz található meg a piacon, amely rendkívül praktikus és megkönnyítheti az életünket egy kisbabával. Cikkünkben bemutatunk három olyan eszközt, amely szerintünk kihagyhatatlan az első hónapok során, így szó lesz a Numnum kanál és az Adamo hinta bérlés előnyeiről is. Tarts velünk!

1. NumNum kanál

A babák önállósodásának egyik nagy mérföldköve az önálló evés. Sokaknak ugyanakkor ez egy nehezen megléphető feladat és talán nem is gondolnánk, hogy a nehézség oka a tanuláshoz használt evőeszköz is lehet. De vajon a boltokban található óriási kínálatból melyik kanalat érdemes választani? 

Nem elhanyagolható szempont a méretük, alakjuk és anyaguk az eszköz kiválasztásakor. A 2 év alatti gyermekek csuklója még nem olyan rugalmas és könnyen forgatható, mint a miénk, így számukra a klasszikus evőeszközökkel való boldogulás nagyobb kihívást jelent. Szerencsére ma már egyre elterjedtebbek az olyan tanuláshoz való kanalak,, amelyek kialakítása a babák finom-motorikus mozgásfejlettségéhez igazodnak, így a numnum kanál is egyre gyakrabban használt eszköz.

Ilyen tanuló eszközre jó példa a numnum kanál, amely alakjának köszönhetően könnyebb és biztonságosabb étkezést biztosít a babáknak. Ideális sokféle bébiételhez, mint pl.: pürékhez, joghurtokhoz, zabpehelyhez, és még a darabosabb ételekhez is a segítségetekre lehet. Könnyebben használható, mint egy hagyományos kanál, mivel a feje lapos, ezért nem kell elforgatnia a csuklóját a babának ahhoz, hogy a szájába tudja tenni ezáltal megkönnyíti a kicsik önálló evését. 6 hónapos kortól az első numnum kanál használatát lehet elkezdeni, amely a pürésebb, kissé folyékonyabb állagokhoz használható, mint a gyümölcs vagy zöldség pürék, esetleg joghurt-félék. A második numnum kanál a már darabosabb ételek önálló kanalazásához ad segítséget.

2. Adamo hinta bérlés

Az Adamo hinta bérlés során kapott eszköz, a hagyományos értelemben vett bölcső és a hinta ötvözete. Egészen pici babáktól, 3 éves korig ajánlják. Egy ponton rögzített kötéllel van felfüggesztve, így minden irányú mozgásra képes. Használható a baba altatásához, pihenéshez, vagy akár hintázáshoz is. Nagyon puha a belseje, ezért kényelmesen pihenhetnek benne a babák. 

Speciális kialakításának és a rugózó mozgásának köszönhetően leutánozza azokat a mozgásokat, amelyeket az anyaméhben is megtapasztalnak a babák, így az idegrendszerük fejlődésére jótékony hatással bír. Mivel mozgása hasonlít arra, amit az anyaméhben éreztek a kicsik, ezért rendkívül nagy biztonságérzetet és nyugalmat áraszt a gyermekek felé. Sérült és koraszülött babák esetében sokkal hatékonyabbá teszi a fejlesztést. Változatos egyensúlyi ingerek érik őket, ami az idegrendszerüket és mozgásukat is fejleszteni tudja. Adamo hinta bérlés szolgáltatás segítségével pedig te is hozzájuthatsz anélkül, hogy meg kellene vásárolnod a terméket.

3. Babafészek

Rengeteg helyen olvasni a babafészekről, annak különböző és sokoldalú használati lehetőségeiről. A babafészek használata is már újszülött kortól ajánlott, hiszen körbeöleli a pihenő babát és olyan biztonságérzetet nyújt számára, mintha édesanyja karjaiban szenderegne. Manapság a kórházakban is gyakran használják a születés után, hiszen sokkal nyugodtabb lesz a baba és kevésbé lesz sírós amiatt, hogy esetleg fél. A babafészket bárhová könnyedén magaddal viheted, legyen az egy nyaralás, hosszú utazás, nagyszülők, rokonok látogatása, így mindig saját megszokott környezetében aludhat gyermeked.

Nem kell félni attól, hogy új termékeket próbáljunk ki, hiszen némelyik eszköz óriási terhet vehet le rólunk a mindennapok során, úgy mint a numnum kanál az etetéskor. Az adamo hinta bérlés pedig hasznos lehet számotokra, ha szívesen kipróbálnátok az eszközt, viszont megvásárlása túl nagy kiadást jelentene most számotokra.

Hirdetés
Hirdetés