Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A minőségi táplálásra a macskáknak is szüksége van!

| 2022. 06. 16. | 13:11:00
XXX
A minőségi táplálásra a macskáknak is szüksége van!
Hirdetés
Hirdetés

“Az vagy, amit megeszel” – tartja a mondás, de az étkezés jelentősége egyáltalán nemcsak az embereknél fontos tényező, hanem ugyanolyan körültekintően kell eljárnunk házi kedvenceik táplálása esetén is. 

Mi a teendő speciális igények esetén?

A Petissimo macska gyógytápjai olyan helyzetekben fognak hatékony segítséget kínálni, amikor a cicának valamilyen betegsége miatt az állatorvos speciális tápok megfelelő adagolását javasolta. Ezek a kifejezetten problémás helyzetekre kínált megoldások támogatják a gyógyulást, valamint segítenek megőrizni egy olyan minőségű életszínvonalat a kis kedvencek számára, amely mellett teljes értékű és boldog életet élhetnek.

Mivel a macskáink valóban a szívünkhöz nőnek, s úgy tekintünk rájuk, mint a családunk fontos tagjaira, ezért nem is lehet kérdés, hogy maximálisan támogatjuk ezt a törekvést. A boldog cica pedig boldog gazdit eredményez majd, hiszen a nehézségek ellenére is tökéletes kapcsolatunk lehet kedvencünkkel.

Fordítsunk gondot arra is, hogy éppen milyen szükségletei vannak a cicának!

Hiszen egy kölyökmacska vagy egy várandós állat esetében is más igények jelentkeznek, mint egy felnőtt cica gondozása során. A magyarázat abban rejlik, hogy bizonyos állapotokban más a tápanyagszükséglet, ahogy az ideális táplálék is.

Egy 5-6 hetes cica esetében már eljön az ideje a kiegészítő hozzátáplálásnak. Ez ilyenkor még nem jelenti az étrend drasztikus megváltoztatását, inkább úgy kell elképzelni, ahogy egy csecsemőnek is először az ízek kóstolgatásával kell kezdenie. Legyünk hát nagyon türelmesek! 

Ilyenkor különféle pépes állagú ételek és a húsok kerülhetnek be az étrendbe. A pépes állag elérését érdemes zabpehely- vagy grízalappal, valamint konzervtej vagy tojás hozzáadásával elkezdeni. A kifejezetten cicák táplálásához készült konzervek már 3-4 hetes kortól adhatóak, de itt is legyünk mindig tekintettel a gyártói ajánlásokra, hiszen ezek nem véletlenül kerültek a dobozokra.

A felnőtt macskák táplálásánál már más szempontok érvényesülnek

Egy teljesen felnőtt cicának a legfontosabb, hogy mind a fehérjék, mind az aminosavak szempontjából megfelelő ételt kaphasson. Ez támogatja az egészségét is. Ennek megfelelően olyan étkek kiválasztását javasoljuk, amelyek bővelkednek az állati eredetű fehérjékben. 

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy zsírokra, ásványi anyagokra, valamint az immunrendszer támogatását elősegítő prebiotikumok és vitaminok jelenlétére is szükség van ahhoz, hogy kis kedvencünk a lehető legjobb formában legyen.

A szív-, továbbá az idegrendszer egészségét támogatja a taurin, az omega 3 és 6 zsírsavak, míg ha szép bőrt és szőrt szeretnénk biztosítani cicánk számára, akkor gondoskodunk kell a megfelelő mennyiségű lazacolaj és biotin beviteléről egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés