Hirdetés
Hirdetés

Költöztetés Budapest belvárosából? Szervezze meg időben!

| 2022. 06. 14. | 13:05:00
XXX
Költöztetés Budapest belvárosából? Szervezze meg időben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy költöztetés Budapest belvárosában számos kihívást tartogathat. Ezek közül rögtön az az első, hogy talál-e megfelelő szállító partnert?

Ha nem kezdi időben keresni, akkor jó eséllyel nem lesznek szabad kapacitások a megbízható cégeknél, így viszont könnyen a piaci hiénák kezei közé kerülhet. Főleg, ha sürgős és fontos Önnek a szállítás. Nézzünk pár jó tanácsot, hogy hogyan kerülje el a kellemetlenségeket.

SOS költöztetés Budapest belvárosából?

Nem elég, hogy a belváros olykor nagyon szűk utcáin keresztül kell szállítani a holmikat, még sürgős is? Olyan helyről kell elhozni a bútorokat, ahol még csak hely sincs rendesen megállni a teherautóval?

Egy költöztetés Budapest belvárosából mindig tartogat meglepetéseket. Épp ezért nem kell ezt tovább tetézni azzal, hogy rosszul választ partnert a feladatra. Bizonyára Ön sem szeretne hiénák kezei közé kerülni, és az eredetileg megbeszélt összegnek akár a többszörösét is kifizetni!

Rendben vannak a cégadatok?

Az a legalapvetőbb, hogy meg kell keresni a cégadatokat, ha keresünk valakit a költöztetésre. Ha már eleve a cég neve és adószáma sincs meg például a honlapjukon, akkor azonnal felejtse el őket. Lehet akármilyen csilivili, szép oldaluk, ez annyira alapvető információ, hogy enélkül még a honlap is feleslegesen van elkészítve. Ezt mindenképp ellenőrizze, mielőtt továbbmenne.

Nagyon fontos az írásos formátum!

A szó elszáll, az írás viszont megmarad. Épp ezért kell minden esetben írásban kérni már az árajánlatot is. Ha egy költöztető erre nem hajlandó, akkor az komolytalan, és még az is lehet, hogy csak szeretnék Önt átverni. Ne hagyja magát! Minden esetben kérjen írásos (akár e-mail is megfelel) árajánlatot. És azt is kérje, hogy a megrendelést követően is kapjon írásos visszaigazolást a költözés pontos időpontjáról.

Az előleg

Külföldi költöztetés esetén elfogadható, ha egy cég előleget kér. Azonban belföldön, főképp a fővároson belül ez nonszensz. Ne dőljön be a csalóknak, és nehogy előre fizessen egy budapesti vagy bármilyen belföldi út előtt. Egy tisztességes költöztető cég nem kér előre pénzt egy belföldi szállítás előtt. Csak akkor kér, ha nemzetközi lesz a szállítás, vagy belföldi út esetén akkor, ha már minden a helyére került az új helyén.

Foglaljon időben!

Ha teheti, akkor mindenképp időben adja le foglalási igényét. Erre azért van szükség, mert a legjobb költöztető cégek előre be vannak táblázva. Épp ezért nagyon nehéz SOS megbízást adni, így kénytelenek vagyunk jóval előbb gondolkozni. Viszont vannak olyan jól felépített cégek is, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, akiknek egy gyors tehertaxi szinte bármikor beleférhet.

Ha ezt a pár tippet betartja, akkor sokkal könnyebben fog megfelelő partnert találni. Valamint így tudja biztosan elkerülni a hiénákat is, rengeteg pénzt és kellemetlenséget megspórolva.

Hirdetés
Hirdetés