Hirdetés

Hirdetés

Mit érdemes tudni az intim mosakodásról?

borsodihir.hu

2022.06.28. 11:31

Mit érdemes tudni az intim mosakodásról?

XXX

Hirdetés

Az intimhigiénia fenntartása a napi szintű tisztálkodás része. A nem megfelelő tisztítás teret engedhet a kórokozók elszaporodásának, ami pedig fertőzésekhez, gyulladásokhoz vezethet. Fontos azonban az egészséges mértékű gondozás, a túlzásba vitt intim ápolás éppúgy gondot okozhat, mint a hiánya.

Az intim mosakodók mértékletes használata

A MamaVita intim mosakodó termékei között elérhetünk például teafaolajosat, érzékeny bőrre valót, illatmentes változatú készítményt egyaránt. Az intim részek jóval érzékenyebbek, ezért kerüljük a nagyon habzó, drasztikus tisztálkodószerek alkalmazását. Javasolt a natúr, illatmentes, kifejezetten érzékeny bőrre való termékek használata. Amennyiben fertőzés lépne fel, forduljunk szakemberhez, a mielőbbi kezelés megkezdése érdekében!

A túlzásba vitt intim mosakodás kárt tehet a hüvely flórájában, ezért célszerű egy optimális mértékű tisztálkodásra törekedni, és mellőzni a gyakori irrigációt is. A speciális tejsavbaktériumok, az úgynevezett Döderlein-féle laktobacillus-flóra igyekszik fenntartani a vagina egészséges higiéniai állapotát.

A hüvely folyamatos fertőzésveszéllyel küzd, anatómiai helyzete miatt is, ezért gondot kell fordítani a megfelelő higiéniára, de nem a túlzásba vitt termékhasználat, és irrigáció a megoldást! A vaginában természetes módon előfordulhatnak kórokozók kis mennyiségben. A “jó baktériumok” biztosítják az egyensúlyt, és gátat szabnak a kórokozók szaporodásának, a savas közeg fenntartása révén. Ez az egyensúly viszont kényes, és felborulhat irrigálás, túlzott intim tisztálkodás során is.

Ideális intim ápolási szokások 

Hüvelyöblítést elegendő indokolt esetben végezni, kerülni kell a hetinél gyakoribb rendszerességet, kivételes esetekben, például fertőzések kezelésekor azonban szükségessé válhat a hígított tejsavas irrigáció. Mindenképpen nőgyógyászati konzultáció mellett célszerű végezni. Az indokolatlan, mértéktelen irrigáció nagyobb kárt okozhat, mint hasznot, a flóra megborulásával pedig fertőzések alakulhatnak ki.

A legideálisabb, ha savas pH értékű mosakodókat használunk, melyet alapos vizes öblítés követhet. A lúgos kémhatású tisztítókat, szappanokat kerüljük!

A normál, egészséges hüvelyváladék színtelen, és szagtalan, ellenkező esetben fertőzésre kell gyanakodni. Ilyenkor mihamarabb kivizsgálás javasolt!

Mit tegyünk, ha felborul az egyensúly? 

A hüvelyflóra egyensúlyának kibillenése kaput nyithat számos kórokozónak, melyet a “jó baktériumok” ebben az állapotban képtelenek kivédeni. Az egyetlen megoldás, ha igyekszünk a megelőzésre fókuszálni, tehát optimális mosakodási szokásokkal megőrizni a flóra egyensúlyát. 

Ezt megtehetjük savas pH értékű intim mosakodókkal, melyek természetes, semleges összetevőkkel rendelkeznek. Kerüljük az irrigációt, kizárólag indokolt esetben végezzük! Rendellenesség esetén pedig forduljunk nőgyógyászhoz!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés