Hirdetés

Az Auchan és a Rossmann is visszahívja egyes termékeit

civishir.hu

2022.07.28. 17:17

Az Auchan és a Rossmann is visszahívja egyes termékeit
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Felmerült a tropán alkaloid szennyezettség gyanúja.

Hirdetés

Hirdetés

A Nébih közlése szerint az Auchan visszahívta a Bio tortilla natúr 150 g termékét tropán alkaloid szennyezettség gyanúja miatt. Az intézkedés valamennyi minőségmegőrzési idejű és tételszámú árura vonatkozik. Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik.


A Rossmann Magyarország Kft. visszahívta az enerBiO Tortilla Chips tengeri só 125 g/enerBiO Tortilla Chips paprika 125 g termékeit tropán alkaloid szennyezettség gyanúja miatt. Az intézkedés valamennyi minőségmegőrzési idejű és tételszámú árura vonatkozik. Az érintett termék bármelyik Rossmann üzletbe visszavihető.

A tropán alkaloidok például: nadragulya, beléndek, csattanó maszlag, illetve kokacserje családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei. A növény minden részében megtalálhatók, így a magban is. Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarításánál, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.
termékvisszahívás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés