Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan lesz nyáron igazán hűvös a lakásban?

| 2022. 07. 12. | 11:33:00
XXX
Hogyan lesz nyáron igazán hűvös a lakásban?
Hirdetés
Hirdetés

Nyárról nyárra bővül azon cikkek száma, amely a lakás levegőjének lehűtéséhez való legjobb tippeket sorakoztatja fel azoknak, akik szeretnék minél kellemesebben eltölteni a nyári kánikulát otthonukban is.

Mi azt mondjuk, ennél sokkal jobb, ha a beltéri levegő fel sem melegszik igazán! Nézzük, ezt hogyan lehet megvalósítani! A Hozo hőszigetelés webáruház grafitos hőszigetelő rendszere tökéletes megoldást kínál.

Mi a benti hőmérséklet megőrzésének titka?

A válasz egyetlen dolog: az, hogy a benti levegőt nem engedjük ki, illetve a kinti hőmérsékletet nem engedjük be. Ha a meleg levegő felől közelítjük meg a dolgot, akkor azt mondhatjuk, hogy télen igyekszünk bent tartani, nyáron azonban inkább kint szeretjük.

De hogyan valósítható ez meg? Nem lesz jó válasz az, hogy nem szellőztetünk, hiszen a hatékonyan kivitelezett gyors légfrissítés elengedhetetlen. A megoldást a megfelelő minőségű nyílászárók, valamint a szakszerűen, kiváló hőszigetelő anyagokkal kivitelezett hőszigetelés fogja jelenteni.

Hol érdemes szigetelni?

Alapvetően a falak mindkét oldalán megvalósítható a szigetelés, azonban kedvezőbb feltételekre számíthatunk a kívülről történő megvalósítás esetén. Ehhez természetesen arra is szükség van, hogy megfelelő szigetelőanyagot, valamint vele kompatibilis további anyagokat válasszunk. A problémára megoldást kínálnak a komplett hőszigetelő rendszerek, amelyek a Hozo hőszigetelés webáruház kínálatában is elérhetőek.

Milyen anyagok közül választhatunk?

A leggyakrabban választott szigetelőanyag a polisztirol, más néven hungarocell. Ugyan nem ennek a legjobbak a tulajdonságai, viszont kedvező ár-érték arányt biztosítanak. Jobb képességű anyag a grafitos polisztirol, hiszen vékonyabb rétegben használva is elérhetjük ugyanazt a hatékonyságot, mint a hagyományos változat esetében. A hungarocellnek többféle típusa is van, így más környezetben is alkalmazható, például lépésálló kivitelben tökéletes megoldás a padló szigetelésére is.

Az egyik legjobb döntés a kőzetgyapot, ami tűzálló és kiváló páradiffúziós képességgel rendelkezik, így vele könnyen elkerülhető a dunsztos hatás.

Fontos kérdés a szigetelés vastagsága is

Az, hogy milyen vastag szigetelés mellett döntünk, függ attól, hogy milyen eredményeket szeretnénk elérni, ahogy az anyag típusa is befolyásolja ezt. Ahogy említettük, a grafitos polisztirol esetében például vékonyabb kivitellel garantálhatjuk ugyanazt a szintű hőszigetelő képességet, mint amire a sima hungarocell képes.

Alapvetően azt elmondhatjuk, hogy nem árt kicsit túltervezni a szigetelést. Ahogy változnak az energiahatékonysággal kapcsolatos irányelvek, úgy módosulnak a szigetelés vastagságára vonatkozó javaslatok is. Mivel ez egy hosszú távú befektetés, jobb, ha nem ezen spórolunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés