Hirdetés
Hirdetés

Kriptovaluta kezdőknek: tényleg jó befektetés?

| 2022. 07. 13. | 14:45:00
XXX
Kriptovaluta kezdőknek: tényleg jó befektetés?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Manapság már millió, plusz egy projekt van a kriptovilágban, így nehéz meghatározni, hogy melyikbe érdemes belekóstolni. A kriptovaluta az elmúlt időszakban rengeteget mutatott az arcából, kiderült, hogy bőven van benne potenciál. Ebben a cikkben olyan dolgokat árulunk el, olyan befektetéseket mutatunk be, amik már korábban is jól teljesítettek. Ezekbe még egy kezdőnek is érdemes belevágnia!

A kriptovaluta világa

A kriptovaluta témája már évek óta érdekli az embereket, azonban csak az elmúlt időszakban kapták fel rá jobban rá a fejüket. Mivel bőven van benne pénz, így nem csoda, hogy folyamatosan fejlődik és népszerűsödik. A tőzsde, az online szerencsejátékok, és a részvényvásárlás mellett sokan a kriptovaluta kereskedéstől remélnek nagy nyereséget. Az elmúlt pár évben akadt pár olyan befektetés, ami garantáltan megéri még egy kezdő számára is.

Lucky Block

Rengeteg dolog tehet értékesség vagy éppen érdekessé egy ilyen befektetést, azonban a siker nagyban függ attól, hogy mekkora a potenciális jövőbeni piac mérete. Az online fogadások területe évről-évre rekordokat döntöget, így a növekedést még a pandémia sem akadályozta meg.

A Lucky Block 2022-ben igencsak érdekes lehet. Az alapötlet, hogy a blokklánc az okosszerződéseknek köszönhetően garantálni tudják, hogy a fogadási élmény a lehető legbiztonságosabb legyen. A tokent a Binance Smart Chain hálózatra építették, ami lehetővé teszi egy globális szintű lottóverseny létrehozását. A kriptovaluták segítségével az országhatárok nem jelentenek többé akadályt.

Az okosszerződések miatt nem kell többé bizalom, ami hatalmas változásokat hoz majd az online fogadások piacán. A Lucky Block azonban mindezt kiterjeszti a lottójátékokra is, így földrajzi hely nélkül is lehet bizontásos a játékélmény.

Avalanche

Ha kicsit jártas vagy a kriptovaluta világában, akkor biztosan hallottál már az Avalanche projektről. 2021 második felétől az egyik legnépszerűbb befektetésnek számít. Ez a program két fő hibát javít a kriptopiacon: a skálázhatóságot és a túl magas tranzakciós díjakat. A ma ismert és használt blokkláncok még ma is küzdenek a skálázhatósággal, mind a Bitcoin, mind az Ethereum hálózatnál problémának számít. Előbbinél sokkal jobban jelen van, ugyanis itt a tranzakciók több órán keresztül vannak ebben a sorban.

Nem véletlen tehát, hogy az Avalanche mondhatni egy alternatívaként szolgál, hiszen jóval olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat tesz lehetővé. A különbség tulajdonképpen az, hogy ilyenkor nem egy blokkláncról, hanem háromról beszélünk. Az egyik a cserére szakosodott, a másik az okosszerződés, a harmadik pedig a validátorok koordinálását teszik lehetővé, ami a teljes rendszer tökéletes működését eredményezi.

A kriptovaluta befektetés azért is lehet hasznos ebben az esetben, mert már sok ismert cég választotta ezt. Az Avalanche már tavaly is igen komoly fejlődésen ment keresztül, ami 2022-ben tovább fog növekedni.

Solana

Nem maradhat le a listáról a Solana sem, ami szintén 2021-ben vált igazán híressé. A tavalyi évben mintegy 12 ezeszeres növekedést értek el a saját árfolyamában. A hálózat a proof-of-history konszenzusra épült, ami efektívvé tette a rendszer a skálázhatóság tekintetében. Másodpercenként akár 50 ezer tranzakciót képes feldolgozni, így igen gyors és hatékony módszer ebben a világban.

A Solana az Avalanche-ra igen hasonlít, ugyanis ugyanazokra a problémákra nyújt megoldást. Nem meglepő tehát, hogy ez a projekt nagy szerepet játszik az egyes decentralizált pénzügyi tranzakciókban. A tokenje a SOL már tavaly is mondhatni tökéletes évet tudhatott maga mögé, az árfolyama már a 140 dollárt is átlépte. Jelenleg ez számít az ötödik legnagyobb kriptovalutának.

Mitől jó egy befektetés?

Ha elolvastad a fenti listát, akkor biztosan találtál közös nevezőt a befektetések között. Már csak az a kérdés a kezdők számára, hogy valóban jónak számít-e ez a módszer 2022-ben? Mindegy, hogy a tranzakciók áráról, a skálázhatósági problémákról van szó, a legjobb projektek mindig lényeges és valódi problémára keresnek megoldást. A Lucky Block remek példa arra, hogy az online fogadások a lehető legbiztonságosabbak legyenek.

Mindig lesznek jól hangzó és gyors meggazdagodást sejtető lehetőségek, azonban sosem árt résen lenni a kriptovaluta piacán.

Hirdetés
Hirdetés