Hirdetés
Hirdetés

Érdekes tények Las Vegasról

| 2022. 08. 18. | 20:02:00
XXX
Érdekes tények Las Vegasról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Las Vegas nem csak a kaszinók városa, habár tény, hogy a legtöbben a kaszinókra gondolnak, amikor a város szóba kerül. Mutatunk néhány érdekes tényt Las Vegasszal kapcsolatban, amelyeket eddig lehet, hogy még nem hallottál.

Las Vegasban igazán éjjel-nappal zajlik az élet, de éjszaka, mintha az egész város fénybe borulna. Erről a több tízezer neoncső gondoskodik, hiszen szinte minden épületen neoncsövek és neontáblák díszelegnek.

Azok, akik nagyon gyorsan szeretnének összeházasodni, mindenképpen keressék fel Las Vegast, hiszen itt kötnek a legtöbben házasságot, mégpedig napi 300 esküvőt tartanak a kaszinók városában.

A világon, Las Vegasban fogyasztják a legtöbb kagylót. Körülbelül annyit, mint az egész Egyesült Álalmokban együttvéve.

A Golden Gate Hotel és Kaszinó, Las Vegas legrégebbi szállodája és kaszinója. 1906-ban nyitotta meg kapuit Hotel Nevada néven a bet365 kaszinó információi szerint.

Elmondhatjuk, hogy talán Las Vegast látogatják a legtöbben, hiszen évente mintegy 45 millió ember kíváncsi a kaszinók és a fények városára.

A világon mindössze körülbelül 20 giga szálloda létezik. Ennek körülbelül a fele Las Vegasban található.

Las Vegas nem csak a kaszinókról, hanem a szépséges szállodáiról is híres. A városban összesen 150000 hotelszoba található. Ezeknek a szobáknak a kihasználtsága nyáron a legmagasabb, mintegy 90 százalékos.

Kutatási eredmények szerint, a Las Vegasba látogató emberek mintegy húsz százaléka csakis a szerencsejáték miatt érkezik a városba. Mint kiderült, ezek az emberek más városokat is ezzel a céllal keresnek fel.

Az állam teljes jövedelmének mintegy 2%-át teszi ki a sportfogadás. A legnagyobb pénzösszeg, amelyet Las Vegasban, pontosabban az Excaliburban nyertek, 39 millió dollár volt.

A legnagyobb rulett fogadás, pedig 2010-ben történt, mégpedig 2010-ben a Golden Gate-en, mintegy 2,3 millió dollárért.

Évente nagyon sokan érkeznek konferenciákra Las Vegasba. Mintegy 7 millió ember érkezik üzleti céllal a városba.

Las Vegasban a legfontosabb iparág a szabadidő és a vendéglátás, majd ezt követi a közlekedés, a közművek és a kereskedelem.

Las Vegasban mintegy 50 esküvői kápolna létezik.

Hirdetés
Hirdetés