Hirdetés
Hirdetés

Nyerőgépes játékok régen és most

| 2022. 09. 21. | 15:17:00
XXX
Nyerőgépes játékok régen és most
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz elhinni, hogy a mai online kaszinók hihetetlen gazdag játékkínálata, hihetetlen látványvilága, fantasztikus bónuszai mind-mind egy három (egyes források szerint öt) hengerre erősített néhány pókerkártya mechanikus pörgetésére vezethető vissza. Pedig ez a valóság. Charles Fey gépe nagyon egyszerű volt. Hogy miért építette? Talán megunta a lapokat kevergetni? Ki tudja? A tény az, hogy azonnal népszerű lett, és elindult hódító útjára. A hódításban talán az is közrejátszott, hogy a szóbeszéd szerint Fey állítólag elfelejtette szabadalmaztatni, így mások is lemásolták, és azonnal el is kezdték továbbfejleszteni.

Végülis ez már a múlt. De ami tény, hogy hihetetlen technikai fejlesztések és a legmodernebb technológia segítségével  már az online teret is teljes egészében  meghódították a szerencsejáték oldalak, amelyek nyerőgépes játékok ezreit  kínálják, ilyen például a

https://nomini.com/hu/games/categories/slots, ahol a  legkülönbözőbb témákkal, bónuszokkal, promó ajánlatokkal ismerkedhetsz meg.

A nyerőgépes játékok útja a kezdetektől a világhódításig

Fey gépe 1875-ben készült, és villámgyorsan népszerű lett. Mint említettük, a konkurencia is hamar felismerte a nyerőgépes játékokban rejlő lehetőségeket, és a századfordulón már minden magára adó játékterem, kaszinó, sőt vendéglátó hely sarkában ott kattogott egy, vagy akár több játékgép is.

A jól ismert és közkedvelt gyümölcsös verziót 1907-ben dobták piacra, és akár mennyire furcsa, eleinte nem szerencsejáték, hanem édesség sorsolására használták. Mégpedig a

Bell-Fruit Gum Company rágógumijait és édességeit népszerűsítették vele. A gyümölcsöket is a cég által kínált ízvilág alapján választották ki. De pillanatok alatt kiderült, hogy ennél sokkal nagyobb potenciál rejlik a gyümölcspörgetős játékgépekben, és rövid idő alatt letaszították a nyerőgépes játékok trónjáról a kártyás gépeket. De ne ragadjunk le a gyümiknél.

Az első villanykörtétől az online kaszinókig - a nyerőgépes játékok hihetetlen evolúciója

Mivel rendkívül népszerű, ás természetesen jövedelmező iparágról beszélünk, ezért nem csoda, hogy a nyerőgépes játékok a múlt század folyamán folyamatosan fejlődtek, az eleinte csak megvilágításra szolgáló elektromos megoldások a 60.-as évekre már döntően elektrotechnikai berendezésekkel működő játékgépeket eredményeztek.

Az újabb forradalmi újítást 1978-ban vezették be. Ekkor dobták piacra az első, mai értelemben vett játékgépet. Ezen már egy beépített képernyőn futottak a szimbólumok. Ez volt az első, mai fogalmaink szerinti játékgép. Amelyek a játékgépek aranykorát megalapozták.

1996-ban pedig megérkezett a ‘Reel’ Em. Egy olyan video játékgép, amelynek volt egy második képernyője, a bónusz körökre. A bónusz körökön extra nyereményeket lehetett szerezni. Ekkor élték fénykorukat a szárazföldi nyerőgépes játékok. Népszerűségük akkora volt, hogy a kaszinók, játéktermek jövedelmének háromnegyede ilyen gépeken folyt be.

De ekkor már döngette a kapukat az új trónkövetelő. Az online játékgép. A 90.-es évek közepétől gombamód szaporodni kezdtek az online kaszinók, amelyek szintén hamar felismerték, hogy az online térben is nagy jövő vár a nyerőgépes játékokra. Olyannyira, hogy ha ma megnyitunk egy online kaszinó oldalt, először online nyerőgép kínálatukat mutatják be. A nyerőgépes játékok népszerűsége az online térben elképesztően megnövekedett. Több száz szoftverfejlesztő számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb játéka várja a vállalkozókat, rengeteg nagyszerű bónusszal és promócióval.

Ha hinni lehet a prognózisoknak, hamarosan széles körben  kipróbálhatjuk az új innovációkat is,  virtuális világokban ránk váró kaszinókat, ahol talán még a jelenleginél is élethűbb játékélmény vár ránk!

Hirdetés
Hirdetés