Hirdetés
Hirdetés

Sárospatakról rajtol a III. Bodrogi PET Kupa

| 2022. 09. 05. | 17:25:00
A tervek szerint 20 kilométeren tisztul meg a folyó a hulladéktól.
Sárospatakról rajtol a III. Bodrogi PET Kupa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Pethajós hulladékgyűjtó versenyt, ezúttal a Tisza vadregényes mellékfolyóján – olvasható a Természetfilm.hu Egyesület közleményében. A III. Bodrogi PET Kupán öt pethajós csapat és komoly kenus különítmény tisztítja majd a folyó Sárospatak és Olaszliszka közötti szakaszát.

A rendezvény szeptember 7-én, szerdán kezdődik Sárospatakon, csütörtökön pedig, az ünnepélyes megnyitó után indul maga a verseny a sárospataki híd körüli területek megtisztításával. Péntektől Bodrogolaszi és Sárazsadány érintésével tisztítják a folyót a résztvevők, majd szeptember 11-én délután Olaszliszkán érnek célba.

Júniusban a Tisza tavon közel 7 tonna hulladékot, augusztus első hetében a Felső-Tiszán pedig rekordmennyiségű, 15 tonna szennyeződést szedtek össze a PET Kupa környezetvédői.

– Idén több napot töltünk Sárospatakon, ami lehetővé teszi, hogy a sárospataki híd fölötti folyószakaszt is alaposan megtisztítsuk. A verseny előtti napra pedig egy szárazföldi takarítást tervezünk a bodrogkeresztúri árterébe, külföldről érkező önkéntesek és helyiek bevonásával – ismertette a terveket Gyalai-Korpos Miklós, a III. Bodrogi PET Kupa versenyigazgatója.

Hirdetés
Hirdetés